Start nu
NL | EN
v3.1.1(0)

Aan de slag als bèta-tester

Wat direct in het oog springt wanneer je voor het eerst net de vernieuwde apps aan de slag gaat: de gebruikers-interface is veranderd. Dit is door de steeds groter wordende schare aan devices echt een noodzaak. De hoofdnavigatie is naar onderin het scherm gebracht, zodat de duim er altijd bij kan. Ook is de indeling vereenvoudigd, de focus van de navigatie ligt nu op spelers, wedstrijden en team(s). Deze zijn centraal gepositioneerd. Daarnaast vind je ook directe toegang tot het dashboard met het laatste nieuws en snelle links naar diverse acties en (app-)instellingen. 

Inloggen met magic link

Het inloggen is ook flink verbeterd: je zult zien dat je nu de mogelijkheid hebt om met een ‘magic link’ in te loggen. Dat betekent dat naar het ons bekende e-mailadres een unieke éénmalige login-link wordt gestuurd waarmee jij eenvoudig inlogt zonder je wachtwoord te moeten opzoeken. Makkelijk en veilig


Het dashboard

Hier tonen we de laatste relevante informatie van het team dat is geactiveerd. Je vindt er de komende wedstrijd, ziet een aantal statistieken en kunt hiervandaan direct en nieuwe wedstrijd gaan opzetten. Ook worden hier eventuele netwerkproblemen gecommuniceerd en zal in de toekomst dit verder gaan dienen als het overzichtspanel van het geactiveerde team. In alle bèta-apps vind je op het dashboard een panel welke je naar het feedback-forum brengt.


Spelers

Hier maak je nieuwe spelers aan en pas je bestaande spelers aan. Bovenin dit scherm zie je twee buttons naar verschillende spelerslijsten staan: ‘spelers’ en ‘team-selectie’. Waarbij ‘spelers’ de volledige lijst van spelers (behalve gearchiveerde) toont en ’team-selectie’ alleen de lijst met spelers toont welke vast tot het team behoren.

Bij ‘spelers’ kun je spelers kiezen welke tot de selectie van het team behoren (of eruit verwijderd dienen te worden). Om er eentje toe te voegen druk je op het shirtje in het balkje van de speler. Je zult zien dat deze nu een club-shirtje krijgt en de oplettende coach zal zien dat het getalletje bij ‘team-selectie’ 1 hoger wordt. Of 1-tje minder wanneer je juist een speler uit de selectie verwijderd. Spelers die behoren bij de team-selectie worden altijd bij nieuw op te zetten wedstrijden meegenomen bij de spelers voor die wedstrijd.

Het archiveren van spelers zal je helpen om de lijst bij ‘spelers’ korter en overzichtelijker te maken. Van een gearchiveerde speler wordt alle verzamelde data gewoon bewaard.


Wedstrijden

Om de (groeiende) lijst met wedstrijden overzichtelijk te houden hebben we bovenin de button ‘perioden’ toegevoegd. Deze vind je bovenaan in het scherm (rechter button). Hier maak je perioden aan op basis van jouw eigen voorkeur. Bijvoorbeeld per competitie, toernooi of jaar. Let er op dat nieuwe wedstrijden worden geplaatst in de geactiveerde periode. Je kunt dit altijd achteraf aanpassen, het is maar dat je het weet. 

Wanneer je een nieuwe wedstrijd opzet zul je vanaf nu door een wedstrijd-wizard worden geloodst. Waarbij achtereenvolgens wedstrijdgegevens, aanwezigheid spelers en als laatste opstelling en formatie door jou worden opgegeven. In de desktop-app worden de schermen opstelling en formatie vanaf nu in één overzicht gepresenteerd.

Probeer vooral de tools die bij opstelling en formatie zijn toegevoegd: zo kun je met de ververs-button nieuwe spelergegevens inladen (wellicht heb je na het aanmaken van de wedstrijd nog een foto toegevoegd of zijn voorkeurspositie aangepast). De wedstrijd-templates-button biedt je de mogelijkheid alle aanpassingen die je in dit scherm hebt gemaakt te bewaren als een wedstrijd-template. Geef het een naam naar eigen inzicht en je zult deze template in iedere volgende wedstrijd ook weer kunnen toepassen.

Wanneer je met wisselblokken werkt kun je met behulp van het blauwe pijltje een blok selecteren. Het geselecteerde wisselblok wordt zichtbaar in het formatiescherm, nu kun je de formatie per blok goed gaan zetten. Eventueel kies je met de formatievoorkeuren-button nog één van de vooringestelde formaties, of bewaar je hier een eigen ingestelde formatie. Het bewaren van een formatie gaat alleen over de positie van spelers op het veld. Dit is dus anders dan een wedstrijd-template, waarbij je een complete template maakt, inclusief spelers, wisselblokken en gekozen formaties. 

Twee buttons: wedstrijden en rechts daarnaast ‘perioden’ om alles heerlijk te organiseren!
Het overzicht van perioden, maak nieuwe aan en activeer een periode.
Onderin je scherm word je langs alle stappen geleid om snel een wedstrijd op te zetten
Probeer de buttons! Zo kun je bijvoorbeeld de opstelling volledig in beeld krijgen.
Selecteer met het blauwe pijltje het wisselblok om de formatie goed te kunnen instellen.
Je kunt een voorkeursformatie kiezen, maar ook die van jezelf bewaren!

Team

Hier vind je alle instellingen die rondom jouw team, de wedstrijden en haar livestreams te bepalen zijn. De fanpage die je op het eerste scherm aantreft zal snel tijdens de bèta-fase nog actief gemaakt worden. Hier zullen fans van jouw team altijd makkelijk de livestream kunnen vinden, maar ook de voorgaande livestreams. Dit wordt later verder uitgebreid met andere mogelijkheden.

Bij team-statistieken kun je bovenin een periode selecteren, wanneer je een andere wenst te zien. Maar ook kun je segmenteren op de type wedstrijden (oefen-, beker- en competitiewedstrijden). Wanneer de button blauw kleurt worden dit type wedstrijden meegenomen in de getoonde statistieken. De statistieken bij speeltijd zijn ook aangepast en geven nu een duidelijk beeld hoeveel speelminuten iedere speler in de benen heeft zitten. Ook hier is segmenteren mogelijk, daarbij kun je hier ook segmenteren op gespeeld, wissel en afwezigheid.

Nieuw hier is de ‘team delen’ optie. Je kunt zo eenvoudig een andere coach of assistent toegang geven tot jouw team. Waarbij duidelijk mag zijn dat de rol die je hier aan deze persoon toekent gevolgen heeft voor wat de genodigde allemaal wel of niet mag bij dit team.

We hebben verder hier nog de mogelijkheid ‘mijn teams’ toegevoegd, waar je eenvoudig een nieuw team kunt aanmaken of kunt switchen naar een ander team dat je in beheer hebt (of een team dat met jou is gedeeld).

Team delen

Een uitgebreide toelichting: kijk hier bij Team delen.

Team is nu de plek om alles rondom jouw het team in te stellen. Je opent een speciaal ‘team menu’.
Bij ‘Team’ vind je ook alle statistieken van het team, switch eenvoudig tussen perioden bovenin.

Instellingen

Hier vind je diverse instellingen en opties terug. Je wisselt bijvoorbeeld van taal bij ‘app instelling’ en je vindt er ‘notificaties’. Dit is de plek waar Coach Amigo ‘belangrijke’ zaken zal gaan melden. De ‘media bibliotheek’ bevat alle media welke je ooit hebt gebruikt bij spelers, je kunt het hier ook managen. Let er wel op dat wanneer je foto’s verwijdert bij de betreffende speler deze afbeelding niet meer getoond kan worden.

Klik op het potloodje bij jouw profiel en je komt in een apart scherm waar je persoonsgegevens kunt aanpassen, alsmede een nieuw wachtwoord (verbeterd proces!) kunt aanvragen.

Desktop app

Bijna alle features zijn beschikbaar in de desktop app: https://edge.coachamigo.nl/ (bèta)

Wedstrijden kunnen nog niet worden ‘gespeeld’ in de desktop-app, dit volgt in een later stadium. Ook het aanpassen van een gespeelde wedstrijd (aanpassen, verwijderen en toevoegen van events op de livestream) kan nog niet in de huidige bèta-versie. Dit zal bij de release-versie wel toegevoegd zijn, dus volgt ook nog in de bèta-fase (toegevoegd op 03-08-2020).

Het dashboard van de desktop-app
Wedstrijdoverzicht desktop-app
Tijdlijn
Instellingen scherm van Premium-team