Start nu
NL | EN
v3.3.0(1)

Goals en assists noteren

22 april 2017

Eenvoudig goals en assists noteren

De mogelijkheid om goals en assists aan te geven is natuurlijk erg prettig. Zo zien fans op de Livestream ook wie er gescoord heeft en wie de assist gaf. Daarnaast we willen uiteraard terugzien welke speler op dit gebied van waarde is: topscorers- en assistlijsten vind je namelijk terug bij de statistieken.

Hoe makkelijk is het om goals en assists te noteren tijdens de wedstrijd? Best eenvoudig, maar een beetje droog oefenen kan geen kwaad. Oefen er even mee zonder dat de wedstrijd al echt wordt gespeeld. Je kunt namelijk je wedstrijd altijd weer resetten of een testwedstrijdje aanmaken.

Wanneer de wedstrijd loopt vind je hier stap voor stap wat je moet doen:

Jouw team scoort:

  • Bij een doelpunt, tik je op de score van jouw ploeg.
  • Nu ken je het doelpunt toe aan één van je spelers. Dit doe je door te tikken op een van de spelers in het veld (een speler op de bank kan ook).
  • Nu kun je tikken op het doelpunt-icoon: er verschijnt een menu met type doelpunten. Kies voor “doelpunt”, “strafschop”, “vrije trap”, “kopbal” of afstandsschot”. Wanneer het gewoon een “gewoon” doelpunt kies je dus doelpunt, dit staat standaard als voorkeur wanneer je een score invoert.
  • Tik vervolgens ernaast op de assist-knop, deze zal actief worden en oplichten: geef nu aan welke speler de assist toekomt. Dit doe je op dezelfde wijze als het toekennen van een doelpunt.
  • Tik op het groene vinkje om de gegevens te bewaren. Klaar.

Tegenstander scoort:

  • Bij een doelpunt, tik je op de score van de tegenstander.
  • Nu kun je tikken op het doelpunt-icoon: er verschijnt een menu met type doelpunten. Kies voor “doelpunt”, “strafschop”, “vrije trap”, “kopbal” of afstandsschot”. Wanneer het gewoon een “gewoon” doelpunt kies je dus doelpunt, dit staat standaard als voorkeur wanneer je een score invoert.
  • Attentie: bij een doelpunt van de tegenstander heb je minder opties, je hebt immers geen inzage in naam en dergelijke van deze spelers!
  • Tik op het groene vinkje om de gegevens te bewaren.

Kijk maar naar het filmpje waarin het kort wordt uitgelegd. Je kunt natuurlijk ook gewoon voor doelpunt kiezen en verder niets noteren, ben je iets sneller klaar. Maar een beetje oefening zorgt voor een berg meer data natuurlijk. En een levendiger Livestream!

Het toekennen van doelpuntenmakers en assists kan ook achteraf gebeuren. Je hebt na de wedstrijd de mogelijkheid om events aan te passen of toe te voegen.