Start nu
NL | EN
v3.1.1(0)

Drukte op de Livestreams

03 oktober 2020

Een oplossing voor druk probleem

De laatste week zijn onze servers in opstand gekomen. Ze hebben het (veel) te druk. Ze moeten hard werken in de weekenden, terwijl anderen leuke dingen aan het doen zijn … En ja, als dan blijkt dat ze af en toe het werk er ook bij neerleggen … Dan gaan we om ;-).

Daarnaast is het zo dat deze bijzondere (Covid) tijden een enorme aanwas in coaches oplevert die graag gebruik willen maken van de Livestreams om het thuiszittende publiek onder het genot van een kopje koffie de Livestream voor te schotelen … We horen je al denken: inderdaad, met nog harder klagende servers tot gevolg …

We zullen dus komende week een aantal flinke verbeteringen en upgrades gaan doorvoeren om deze klagende servers te gaan ondersteunen en ontlasten. En vooral ook voor jullie coaches natuurlijk!

Livestreams aan- en uitzetten: take-it-easy coaches!

Wanneer je een livestream opent gebeurt er heel wat achter de schermen. De data wordt gecached zodat het publiek er snel en zo up-to-date mogelijk toegang toe krijgt. Dat gebeurt op meerdere servers om de stabiliteit van de livestreams zo groot mogelijk te maken. Wees dus kalm en relaxed wanneer de livestream aanzet: geef de servers de tijd om alles te verwerken. Het kan tot een minuut duren voordat het allemaal ‘on-air’ is.

Door bovenstaand verhaal wordt ook helder dat snel aan en uit schakelen van de Livestream ook een connectie-time-out kan opleveren. Wees dus lief voor de livestream switch: take it easy en alles gaat helemaal top.