Laatste versie 2.2.2(0)

Veelgestelde vragen

Is Coach Amigo niet te moeilijk voor mij?

Moeilijk? Ach, wanneer je begint zul je even de weg moeten vinden, maar wanneer je de snel-start instructies eens doorloopt zul je snel het idee van de app doorkrijgen. En bedenk je ook dat alles uit je hoofd doen, of met papieren in de hand, natuurlijk ook niet echt makkelijk is.

Coach Amigo zorgt dat je alles eenvoudig voorbereidt, jeugdcoaches kunnen eerlijk gaan wisselen, alles blijft bewaard en je kunt statistieken inzien. Bovendien zie je eruit als een “coach 3.0 of 4.0”. En dan hebben we het nog niet eens over de live stream!

De datum instellen zorgt dat app crasht?

Wanneer je de app voor het eerst start en je regionale setting staat op bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, dan crasht de app wanneer je een datum probeert in te vullen bij bijvoorbeeld een nieuwe wedstrijd.

We hebben een fout gevonden en voor nu, als een ‘tijdelijke oplossing’, kun je als volgt verdergaan:

-Schakel de taal van Coach Amigo in het Nederlands (of juist naar Engels, bij regels en opties)
-Maak een nieuwe match aan, probeer de datum in te stellen (het zou moeten werken)
-Schakel terug naar het Engels (of weer terug naar Nederlands)
-Maak opnieuw een wedstrijd

We werken uiteraard aan een permanente oplossing!

 

Moet ik de Livestream gebruiken?

Nee, dat hoeft niet. Je kunt het jezelf makkelijk maken door bijvoorbeeld alleen met de opstellingen en de wisselassistentie te werken.

Dit kan een startende coach al enorm helpen.

Je kunt er ook voor kiezen om wel events (alleen doelpunten bijvoorbeeld) te noteren op de stream, maar de Livestream niet aan te zetten, dan hou je dus alles bij. Maar deel je verder niets.

 

Op welke apparaten kan ik Coach Amigo gebruiken?

Coach Amigo is ontwikkeld voor iOS (iPhone) en Android devices. Wij adviseren iOS versie 9 en hoger. En iPhones 4S en nieuwere modellen. Android werkt bij versie 6.1 (Marshmallow) en hoger. Er wordt continu gewerkt aan verbeteringen, loop je tegen een foutje aan: laat het ons even weten! Dan gaan wij het weer fixen.

We hebben nog geen optimale app voor de iPad.

Wat kost Coach Amigo?

Coach Amigo is gratis. Dat klinkt wellicht wat vreemd, maar wij zijn ook “beta”. In ontwikkeling dus… In een latere fase van de ontwikkeling van het complete platform zullen we overschakelen op een abonnement en/of prepaid betaalsysteem. Daarnaast zal er een gratis versie beschikbaar blijven.

Maar voorlopig zit er alleen veel liefde en aandacht in Coach Amigo en vragen wij dat er ook voor van onze gebruikers ;-).

Werkt Coach Amigo ook in andere talen?

Coach Amigo is niet alleen gelanceerd in het Nederlands, maar ook in het Engels. Wil je de app gebruiken in het Engels: ga in het menu naar “regels & opties” en verander de voorkeurstaal. Easy does it zeggen we dan maar.

Overigens zijn we ook dol op Duits, Frans, Noors, Deens, Italiaans, Spaans en Oezbeeks (hoe noem je die taal eigenlijk?). Met andere woorden: we willen verder gaan met met verschillende talen. Wie weet wil jij ons helpen?

Wie zit er achter de ontwikkeling van Coach Amigo?

Goede vraag! “Achter” Coach Amigo staat voornamelijk het team van Free amigos. Dat zijn een aantal profs op het gebied van app- en webontwikkeling. En daarnaast zijn het keigoede ontwerpers en aardige mensen. Het zal je niet verbazen dat ze ook veel echt relevante ervaring hebben: langs de lijn op zaterdag- of zondagochtend!

Hoe kan ik mijn team op een ander device bekijken?

Wanneer je spelers en een team hebt aangemaakt binnen Coach Amigo wil je graag dat alles bewaard blijft. Maak daarom bij gebruik direct even een account aan, bovenin het app-menu. Want wanneer je telefoon spontaan in het water valt… of wordt overreden door een 30-ton vrachtwagen: geen probleem! Grijp gewoon de eerste de beste telefoon die je ziet (of netjes te lenen vraagt ;-)) en log in met jouw account (uiteraard na het installeren van de app). En voila: je kunt gewoon direct aan de slag. Alles wordt netjes ingeladen. Alsof er niets gebeurd is.

Hoeveel teams kan ik aanmaken in Coach Amigo?

Je kunt één team tegelijkertijd managen. Maar! Ben je ook coach van een ander team? Zorg dan dat je met team A bent ingelogd (anders gezegd: dat je een account hebt aangemaakt, dan is alles netjes bewaard in de cloud). Log uit wanneer je jezelf hiervan hebt verzekerd. We willen niet dat het mis gaat natuurlijk!

Na het uitloggen is de app “leeg”. Je kunt nu weer een nieuw account aanmaken. Vervolgens spelers gaan aanmaken en een ander team (team “B”) opzetten. Ook dit team wordt weer netjes in de cloud bewaard. En kun je straks door te switchen tussen deze accounts beide teams blijven managen.

Overigens werken we aan een multi-user systeem, waarbij meerdere coaches met meerdere teams aan de slag kunnen.


Andere manieren om support te krijgen

Stuur ons een e-mail

Bezoek ons op facebook