Start nu!
NL | EN
v3.7.0

Terug naar Explainers

Wisselbeleid

Wanneer je speeltijd (gelijkmatig) wilt verdelen kun je gebruik maken van de wissel-assistent. Coach Amigo zal jou daardoor tijdens de wedstrijd de wissels tonen welke jij vooraf hebt bedacht. Ook ontvang je handige meldingen wanneer de door jou geplande wisselmomenten in aantocht zijn. Het is aan jou of en wanneer je deze wissels daadwerkelijk wilt doorvoeren.

Wisselbeleid instellen

Wissel-assistent inschakelen

Kies aantal spelersblokken

Wanneer je met wissel-assistentie de wedstrijd wilt indelen kun je dit vooraf opzetten. Schakel eerst de wissel-assistent in (het staat standaard uitgeschakeld wanneer je begint met Coach Amigo). Vervolgens kies je het aantal spelersblokken per wedstrijddeel.

Spelersblokken en wisselmomenten

Voorbeeld met 2 spelersblokken per wedstrijddeel. Deze wedstrijd bestaat uit 3 delen, zodoende ontstaan 6 spelersblokken.

Een spelersblok geeft aan wie er speelt, in een bepaald tijdvak. Het eerste spelersblok bevat dus de basisspelers.

Tijdens het eerste wisselmoment wordt het tweede spelersblok ingebracht. Dit resulteert in één of meerdere wissels. Deze wissel(s) worden in een helder overzicht getoond tijdens de wedstrijd.

Spelersblokken opzetten

Voorbeeld met 3 spelersblokken (over 2 wedstrijddelen / 2 helften)

Voorbeeld met 2 spelersblokken (over 3 wedstrijddelen)

Een belangrijke keuze is die voor het aantal spelersblokken dat bij jouw wisselwensen past. Het is aan jou om te bepalen hoe vaak je zou willen wisselen en met welke interval. Experimenteer bij het opzetten van een wedstrijd om dit te ontdekken.

Speeltijd verdelen

Tijdens het opzetten van een wedstrijd verdeel je speeltijd onder de spelers door ze in spelersblokken speeltijd toe te kennen (Bij ‘schema’: klik op een rondje achter de speler in het spelersblok, dit verandert in een voetbal).

Het grijze getal in de speler-informatiebalk geeft aan hoeveel speelminuten de speler toegekend heeft gekregen. Is de speeltijdverdeling naar wens? Ga dan verder naar ‘Formatie’.

Speelminuten zijn zichtbaar in het spelers-infopanel. Druk op een rondje om speeltijd toe te kennen of te verwijderen.

Formatie(s) instellen

Nadat je speeltijd hebt verdeelt kun je ieder spelersblok in de gewenste formatie plaatsen. Zodoende wordt ieder spelersblok een complete opstelling: het omvat welke spelers in het veld staan en in welke formatie jij ze graag ziet spelen. 

Zet de spelers in de juiste formatie door één voor één de spelersblokken onderin het scherm te doorlopen. Zet de formatie handmatig goed of met behulp van het formatie-menu.

Je bent klaar voor de wedstrijd!