Start nu!
NL | EN
v3.9.2

Wij zijn hier om te helpen

Icons/Zoom/Black Created with Sketch.
Zoeken
Icons/Zoom/Black Created with Sketch.
Icons/Settings/Black Created with Sketch. Algemeen
Icons/Match-date/Black Created with Sketch. Voor wedstrijd
Icons/Whistle/Black Created with Sketch. Tijdens wedstrijd
Icons/After-match/Black Na wedstrijd
Icons/Premium/Color Created with Sketch. Premium
Resultaten: 0
Geen resultaten
Voorbereiden en spelen: eerste wedstrijd
Check dit: Voorbereiden en spelen Wedstrijd voorbereiden Voeg spelers toe aan je teamselectie Het toevoegen van spelers aan je teamselectie (bij menu ‘spelers’) zorgt ervoor dat deze spelers vanzelf in iedere nieuwe wedstrijd worden meegenomen. Iedere wedstrijd kun je eventuele gastspelers erbij plaatsen. Druk op de rode plus en zet een wedstrijd op Ga naar wedstrijden. Druk op de rode plus om een wedstrijd op te zetten. Selecteer een tegenstander, vul de wedstrijdgegevens in, kies voor ‘standaard teaminstellingen’ en je ga verder. Maak je basisopstelling Tijdens het opzetten van de wedstrijd kun je in het laatste scherm de opstelling (en formatie) van je team bepalen. Sleep spelers in en uit het veld, of over elkaar … Vergeet niet te bewaren! Wedstrijd spelen en bijhouden Open de wedstrijd en druk op start Je opent de wedstrijd en vervolgens druk je op de groene button met het fluitje. De tijd loopt. Ook op de Livestream, wanneer deze open staat. Druk op clubshirt (of speler) om events toe te voegen Je kunt heel veel verschillende type gebeurtenissen toevoegen. Deze kun je ook toewijzen aan spelers. Je kunt ze direct en achteraf bewerken of verwijderen. Druk op teamscore om doelpunten toe te voegen Druk op de score van jouw of het andere team. Nu kun je de doelpuntenmaker en assist-gever toewijzen. Premium gebruikers kunnen zelfs exact aangeven waar de bal in het doel ging. Klaar? Beëindig de wedstrijd. Congrats! Je hebt het onder de knie én in de vingers. Beëindig de wedstrijd door op het groene fluitje te drukken. Bevestig dit door op ‘einde wedstrijd’ te drukken op het eindscherm. Nu wordt de wedstrijd afgesloten en toegevoegd aan de statistieken. Wedstrijd verwijderen (of reset) Je kunt een wedstrijd altijd terugzetten naar de begin instellingen. Maar je kunt deze ook volledig verwijderen. Wedstrijd achteraf aanpassen (of invoeren) Je kunt de wedstrijdgebeurtenissen altijd aanpassen, ook al is de wedstrijd afgesloten. Je kunt ook een wedstrijd direct en snel achteraf invoeren.
Spelers en Team-selectie
Spelers & Team-selectie Het verschil tussen ‘spelers’ en ‘team-selectie’ In Coach Amigo heb je als coach één lijst met al jouw spelers tot je beschikking. Ieder nieuw aangemaakte speler wordt toegevoegd aan deze lijst. Deze lijst noemen we ‘spelers’. Binnen ieder team bepaal je welke spelers uit de volledige ‘spelers’-lijst daadwerkelijk tot de selectie van dat betreffende team behoren. Deze lijst noemen we ‘team-selectie’.  Belangrijk: een speler kan desgewenst in meerdere teamselecties worden geplaatst. Switchen Switch tussen de volledige spelers-lijst en de team-selectie door bovenin het scherm op de twee daartoe bestemde iconen te drukken. Het getal tussen haakjes geeft aan hoeveel spelers in de lijst bevat. Selecteer de spelers-lijst: druk vervolgens op het shirtje bij een speler om deze toe te voegen aan de team-selectie. Het shirtje zal de kleuren van jouw club tonen. Selecteer team-selectie: nu kun je aangeven welke spelers aanvoerder en keeper zijn. Door op de zwarte knopjes te drukken kun je de rugnummers van spelers bepalen. Selecteer de spelers-lijst: nu wordt onderin het scherm een rode plus zichtbaar. Druk hierop om een nieuwe speler te creëren. Druk op het portret-icoon om een foto toe te wijzen aan een speler. Een nieuwe speler Druk op de rode plus om een speler te creëren. De roepnaam is de naam die wordt gebruikt in de overzichten en op het wedstrijdveld. Geef ook één of meerdere voorkeurspositie(s) aan bij een speler. Coach Amigo houdt hier rekening mee bij het maken van verschillende formaties.  Je kunt een foto toevoegen bij een speler. Druk hiervoor op het portret-icoon. De foto is altijd zichtbaar voor jou, maar niet vanzelfsprekend ook voor het publiek van de Livestreams. Het tonen van foto’s kun je instellen bij de opties van de Livestream. Tip: een speler aanpassen start je door in de spelers-lijst te tikken op de speler waarmee je aan de slag wilt. Spelers archiveren Swipe de speler-info naar links en de archiveer-knop verschijnt Om een speler te archiveren veeg je over de speler naar links. De archiveer-knop verschijnt. Wanneer je een speler archiveert helpt dat om meer overzicht in de spelerslijst te krijgen. Tegelijkertijd blijven de statistieken van deze speler wel bewaard. Spelers die worden gearchiveerd zullen ook uit de team-selectie worden verwijderd. Wanneer je het archief hebt geselecteerd wordt een overzicht met alle gearchiveerde spelers getoond. Je kunt twee acties ondernemen met een gearchiveerde speler: terugzetten of definitief verwijderen.
Livestream opzet
De Livestream Welke instellingen zijn er voor de Coach? De Livestream is één van de unieke features van Coach Amigo. Terwijl jij als coach gebeurtenissen eenvoudig invoert en daarmee bewaart om later in te kunnen zien, kunnen alle fans direct genieten van een echt live verslag van de wedstrijd. Ze leven direct mee met alle mooie acties en doelpunten. Het is volledig aan jou: hou je de Livestream gesloten of staat de Livestream open voor de fans? Open of dicht? Zet de switch om en er wordt een unieke Livestream-pagina voor de wedstrijd aangemaakt. Deze Livestream-pagina kun je nu delen, zodat fans de wedstrijd live kunnen volgen. Druk op het icoon en check zelf de Livestream. Zo zie jij wat het publiek ziet. Staat alles klaar dan kun je de Livestream delen. Dat kun je ruim van tevoren doen, of kort voor de wedstrijd, maakt niet uit.  Hier kun je een aantal opties bepalen over hoe de Livestream wordt getoond. Het leuk om te zien hoeveel fans naar de Livestream hebben gekeken. Iedere week weer meer? Toon de formatie/opstellingGeef aan of je de formatie zichtbaar wilt maken voor de bezoekers van de Livestream. De formatie die getoond wordt komt overeen met wat je in de wedstrijdopzet hebt bepaald. Toon de wissels op LivestreamAlle wissels zijn voor jou als coach zichtbaar, maar wellicht wil je ze niet delen met het publiek. Toon portretten op LivestreamJij of de club zal toestemming moeten vragen om de foto’s van de spelers ook te tonen op de Livestream. Wanneer je geen foto’s wilt tonen zullen fans shirt met rugnummer zien. Notitie toevoegenHier kun je een bericht plaatsen gericht aan de bezoekers van de Livestream. Wil je een notitie maken maar deze niet tonen aan de fans, plaats dan een notitie onderaan in het wedstrijdoverzicht. Opties icoontjes Wat doen die kleine icoontjes daar? In het wedstrijdoverzicht zie je drie kleine icoontjes staan naast de knop waar je de instellingen van de Livestream mee oproept. Deze 3 icoontjes geven aan voor welke Livestream-instellingen jij hebt gekozen: formatie tonen, portretten tonen en het tonen van de wissels. Waarbij groen aangeeft dat je dit hebt aangezet en grijs uiteraard aangeeft dat het niet wordt getoond op de Livestream.
Periodes aanmaken en gebruiken
Periodes aanmaken en gebruiken Verzamel wedstrijden op een handige manier Wanneer je een nieuw seizoen wilt starten of een toernooi gaat spelen is het praktisch en eenvoudig om deze wedstrijden te verzamelen in ‘periodes’. Je gebruikt periodes om overzicht te houden en eventueel statistieken helder te kunnen raadplegen. (Wanneer je met een nieuw team start: maak dan een frisse start en maak een nieuw team aan. Lees hier meer.) Periode aanmaken In de mobiele app ga je naar wedstrijden en tik je rechts bovenin het scherm op ‘Perioden’. Je kunt het perioden-overzicht ook oproepen direct vanaf het dashboard. Vervolgens druk je op het instellingen icoon links onderin het scherm (desktop: op het potloodje drukken).  Nu kun je op de rode plus drukken rechts onderin. Een nieuwe periode wordt aangemaakt. Vervolgens geef je een passende naam op voor deze nieuwe periode. Druk op het groene vinkje om de periode te bewaren. Sluit het aanpassen door op het instellingen icoon te drukken (Mobiel: links onderin – Desktop: links bovenin). Vergeet de nieuwe periode niet te activerenWanneer je nu hier weer op de ‘perioden’ button drukt zul je zien dat je de nieuwe periode kunt activeren. Wanneer een periode geactiveerd is zullen alle nieuwe wedstrijden in deze periode worden geplaatst. Wedstrijden verplaatsen naar andere periode Wellicht heb je op een later tijdstip ontdekt hoe handig het is om met periodes te werken. Geen probleem: je kunt wedstrijden altijd verplaatsen naar een andere periode. Zelfs als ze al gespeeld zijn. Open de wedstrijd en druk rechts bovenin op het potloodje. Scroll naar beneden en kies “geavanceerde opties”. Druk vervolgens op de huidige periode. Selecteer de gewenste periode om de wedstrijd in te plaatsen. En bevestig je keuze door op het grote groene vinkje onderin te drukken. Opgelet! De wedstrijd zal niet meer zichtbaar zijn in de periode waar hij voorheen in was ondergebracht. Geen paniek, je bent hem niet kwijt. Activeer de juiste periode en je zult de wedstrijd terugvinden. Start je een nieuw seizoen? Pas dan ook je teamselectie aan! Kies ‘spelers’. De teamselectie is nog hetzelfde uiteraard. Maar wellicht komt er een speler bij in het nieuwe seizoen of valt er eentje af. Je kunt dit hier goed instellen door spelers aan te maken, ze toe te voegen aan  de selectie door op het shirtje te drukken of ze juist te verwijderen uit de selectie. Alle spelers in de teamselectie worden bij iedere nieuw in te stellen wedstrijd opgenomen. Let op dat je bovenin het scherm de linker selectie aan hebt staan (spelers). Lees hier meer over spelers en je teamselectie.  Onder 15-3 wordt onder 15-4… Wanneer je niet met een nieuw team start, maar wel het teamnummer verandert: pas dan simpelweg het teamnummer aan. Ga naar team en druk rechts bovenin op het potloodje. Nu kun je het teamnummer aanpassen. Statistieken overzichtelijker met perioden Voor wie graag wil kunnen kiezen welke statistieken je in de diverse overzichten terug vindt is het werken met perioden een must. In het menu statistieken bijvoorbeeld kun je één of meerdere perioden selecteren. Superhandig. Even checken Coach! Wanneer je op device 1 een nieuwe periode hebt aangemaakt en geactiveerd betekent dit niet dat dit automatisch ook geactiveerd staat op device 2. Let er dus op dat je deze nieuwe periode op het andere apparaat ook activeert. Dan gaat ie helemaal goed.  Dit geldt natuurlijk ook bij degenen met wie het team eventueel hebt gedeeld (Premium? Lees hier meer over delen van je team).
Team-instellingen
Team-instellingen Het recept voor iedere nieuwe wedstrijd De instellingen die je hier maakt vormen de basis van alle nieuw op te zetten wedstrijden. Met hoeveel spelers je speelt, hoeveel wedstrijddelen een wedstrijd bevat, jouw voorkeursformatie. Maar ook of je wel of niet met de wissel-assistent werkt en hoe je de Livestream precies wilt gebruiken. Basis-instellingen aanpassen Wanneer je bovenin het scherm op het edit-potlood drukt beland je in het scherm met de basis-instellingen van dit team.  Je kunt het shirtje bewerken om zo nauwkeurig mogelijk het team te vertegenwoordigen. Klik op de drie puntjes achter de clubnaam. Nu kun je zoeken naar een bestaande club, wij doen ons best om steeds meer bonden en clubs toe te voegen. Je kunt overigens ook een willekeurige naam opgeven welke jij wenst. Teamnummer, divisie en relatiecode zijn optionele invulvelden. De relatiecode is bijvoorbeeld het nummer van de bond behorende bij dit team. Wanneer je het team wilt verwijderen druk dan op het verwijder-icoon onderin het scherm. Wissel-assistent of geen wissel-assistent, dat is de vraag Zet de wissel-assistent aan wanneer je hiermee wilt werken Je kunt ervoor kiezen om met wissel-assistentie de wedstrijden te spelen. Dit betekent dat je een wisselschema kunt opstellen met bijbehorende formaties. De wissel-assistent geeft tijdens de wedstrijd aan wanneer je van plan bent om te wisselen. De geplande wissels kun je hiermee eenvoudig doorvoeren. Lees hier meer over het opzetten van wissel-assistentie. De Livestream: je doet het voor de fans! Wanneer je de Livestream hier aanzet zal automatisch voor iedere nieuwe wedstrijd een Livestream worden aangemaakt. Uiteraard inclusief de voorkeuren welke je hebt aangegeven. Lees hier meer over de Livestream. In één keer alle wedstrijden in de agenda De kalenderlink biedt de mogelijkheid om de agenda van de voetbal.nl-app in te laden. De wedstrijden die nog te spelen zijn worden geïmporteerd. Reeds gespeelde wedstrijden worden niet geïmporteerd, voeg deze eventueel handmatig toe wanneer je het seizoen compleet wilt hebben. Lees hier meer over de kalenderlink. Werk samen door het team te delen (Premium) Een team kan gedeeld worden met meerdere personen. Alleen de eigenaar van het team kan het delen initiëren. Lees hier meer over alle mogelijkheden om het team te delen. Organiseer alle wedstrijden met perioden Op de desktop-app is ook de knop ‘perioden’ zichtbaar. Hier kun je nieuwe perioden aanmaken en bestaande perioden aanpassen. Lees hier meer over alle mogelijkheden van het werken met perioden. En hup! Naar een ander team! Wanneer je een ander team wilt gaan managen kies je hier uit alle teams welke jij tot je beschikking hebt. Dat kunnen teams zijn waarvan jij het eigenaarschap hebt, maar ook teams welke met jou gedeeld zijn. Daarbij kun je hier een nieuw team aanmaken.
Wedstrijd bijhouden: wissels
Wedstrijd bijhouden: wissels Hoe eenvoudig alle wissels bij en registreer speeltijd van iedere speler Tijdens de wedstrijd kun je van alles bijhouden met Coach Amigo. Die data kun je later op allerlei mogelijk manieren zelf achteraf weer terugzien in de statistieken. Maar je kunt ook een Livestream starten en zo alle fans realtime op de hoogte houden. We hebben het in deze explainer over de volgende events welke je kunt invoeren: Goals Wissels Events Wisselen spelers Wisselen is eenvoudig: druk (en houdt vast) op de speler welke je wilt wisselen. Sleep deze speler nu precies boven de speler waarmee je wilt wisselen. Laat nu los.   Je zult zien dat spelers worden omgewisseld. Wanneer je wisselt met een speler welke op de bank zit zul je ook automatisch een wisselmoment op de tijdslijn geplaatst zien. Dit kun je zien door onderin het scherm op “tijdslijn” te drukken.  Standaard staat het wisselbeleid uit: op deze manier voer je tijdens de wedstrijd handmatig je wissels door. Controleer deze instelling vooraf in het wedstrijdoverzicht scherm. Lees hier meer wanneer je juist wel wilt werken met wisselbeleid (wissel-assistentie) Aanpassen en verwijderen Aanpassen van goals, wissels en events Op de tijdslijn druk je op het event welke je wilt aanpassen. Het events-panel opent. Je kunt nu instellingen kiezen op de wijze zoals eerder in deze explainer beschreven.  Verwijderen van goals, wissels en events Op de tijdslijn veeg je het event welke je wilt verwijderen naar links. Kies vervolgens “verwijder” en je zult zien dat het event verdwijnt van de tijdslijn. Goals Wissels Events
Wedstrijd bijhouden: events
Wedstrijd bijhouden: events Voer eenvoudig alle events of gebeurtenissen in Tijdens de wedstrijd kun je van alles bijhouden met Coach Amigo. Die data kun je later op allerlei mogelijk manieren zelf achteraf weer terugzien in de statistieken. Maar je kunt ook een Livestream starten en zo alle fans realtime op de hoogte houden. We hebben het in deze explainer over de volgende events welke je kunt invoeren: Goals Wissels Events Events (gebeurtenissen) invoeren Druk in het rode wedstrijdpanel op het shirt van het team waar je een event aan wilt toekennen. Nu opent het events-panel. Maak een keuze in de lijst met alle mogelijke events (scroll naar beneden voor nog meer events). Je zult jouw keuze in het zwarte panel onderin het scherm direct verwerkt zien.  Bovenin het panel staan de wedstrijdminuten (scroll links en rechts). Hiermee kun je het event eventueel op een ander moment plaatsen dan waar je nu actief bent in de wedstrijd. Wanneer je voor jouw team een event toevoegt kun je ook een speler toewijzen aan het event. Tik in het panel onderin het scherm op “Kies speler”. Vervolgens kun je op het veld een speler aanwijzen. Ook dit zie je onderin het scherm direct verwerkt worden.  Druk op de speler onderin het scherm (zwarte panel) om terug te keren naar het events panel. Of, wanneer alles naar wens is, druk op het groene vinkje om de gegevens te bewaren op de tijdslijn en terug te keren naar de wedstrijd. Nog sneller: direct op de speler drukken! Wanneer je in het veld direct op een speler drukt wordt hetzelfde event-panel geopend. Voordeel is dat het event al direct aan de speler is toegewezen. Kies een event en druk op het groene vinkje om deze te bewaren. Schot indicator (Premium) Wanneer je met een Premium team werkt kun je ook aangeven waar een schot terecht kwam. Sleep met je vinger de bal naar de juiste locatie.  Aanpassen en verwijderen Aanpassen van goals, wissels en events Op de tijdslijn druk je op het event welke je wilt aanpassen. Het events-panel opent. Je kunt nu instellingen kiezen op de wijze zoals eerder in deze explainer beschreven.  Verwijderen van goals, wissels en events Op de tijdslijn veeg je het event welke je wilt verwijderen naar links. Kies vervolgens “verwijder” en je zult zien dat het event verdwijnt van de tijdslijn. Goals Wissels Events
Wedstrijd bijhouden: goals
Wedstrijd bijhouden: goals Voer doelpunten van jouw team en de tegenstander in Tijdens de wedstrijd kun je van alles bijhouden met Coach Amigo. Die data kun je later op allerlei mogelijk manieren zelf achteraf weer terugzien in de statistieken. Maar je kunt ook een Livestream starten en zo alle fans realtime op de hoogte houden. We hebben het in deze explainer over de volgende events welke je kunt invoeren: Goals Wissels Events Goal invoeren voor jouw team Druk op de score welke hoort bij jouw team. Speel je thuis vind je deze aan de linkerkant en speel je een uitwedstrijd dan staat de score van jouw team rechts. Het goal-panel verschijnt onderin het scherm. Hiermee kun je alles instellen. Wanneer je nu op het groene vinkje drukt wordt er direct een goal bewaard op de tijdlijn. Maar je kunt veel meer invoeren, wel zo leuk, maar nooit verplicht (je kunt altijd achteraf meer specificaties toevoegen, zelfs wanneer de wedstrijd is afgesloten). Wil je meer invoeren? Lees dan verder… De goal-invoer begint met het kiezen van de doelpuntenmaker. Kies het linker spelers-icoon (Doelpuntenmaker). Nu kun je in het veld de doelpuntenmaker kiezen. Nu kun je de assist-gever aanwijzen, druk hiertoe in het panel op het rechter spelers-icoon (Assist speler). Nu kun je in het veld de assist-gever kiezen.  Geef de specificaties van de goal in, druk hiertoe op het icoon onderin het goal-panel (Details). Een extra (detail-)panel verschijnt. Nu kun je het type goal kiezen. En eventueel de minuut wijzigen waarin de goal werd gescoord. Wanneer je met een Premium team werkt kun je zelfs aangeven in het goaltje waar precies de bal in het doel ging.  Je zult jouw keuzes telkens in het goal-panel direct verwerkt zien. Wanneer je nu op het groene vinkje drukt zal de goal op de tijdlijn worden weggeschreven. Met het rode kruisje annuleer je de invoer en wordt er niets bewaard. Goal invoeren voor tegenstander Wanneer je op de score welke hoort bij de tegenstander drukt, verschijnt direct het goal-(detail)panel op je scherm. Ook hier kun je verdere specificaties van de goal invoeren, met als verschil dat je geen speler aan de goal kunt toewijzen. Wanneer je met een Premium team werkt kun je zelfs aangeven in het goaltje waar precies de bal in het doel ging. Druk op het groene vinkje en de goal wordt bewaard op de tijdlijn.  Aanpassen en verwijderen Aanpassen van goals, wissels en events Op de tijdslijn druk je op het event welke je wilt aanpassen. Het events-panel opent. Je kunt nu instellingen kiezen op de wijze zoals eerder in deze explainer beschreven.  Verwijderen van goals, wissels en events Op de tijdslijn veeg je het event welke je wilt verwijderen naar links. Kies vervolgens “verwijder” en je zult zien dat het event verdwijnt van de tijdslijn. Goals Wissels Events
Tijd beheren in wedstrijd
De tijd beheren tijdens een wedstrijd Starten, pauzeren, terugzetten, vooruitspoelen & eindigen van de tijd. Wanneer je een wedstrijd hebt gestart gebeurt er van alles op het veld wat je zou willen bijhouden in Coach Amigo. Je voert eenvoudig gebeurtenissen in en houdt bijvoorbeeld de wissels bij. Maar daarnaast kan een wedstrijd ook stil worden gelegd of heb je hem misschien te vroeg gestart, nog voordat de scheids op haar fluitje blies. Na het lezen van deze explainer ben je een master in tijd. En begrijp je ook wanneer een wedstrijd echt is afgelopen. Starten van de tijd Zorg dat je de wedstrijd goed hebt ingesteld en open vervolgens met behulp van de rode ‘start de wedstrijd’ knop de wedstrijd. De wedstrijd wordt ingeladen en is klaar om te starten. In het tijdpanel onderin het scherm kun je op het groene fluitje drukken wanneer de scheids voor de start fluit. De tijd begint te lopen.  Het panel kleurt rood ter indicatie dat de wedstrijd in gang is gezet. Wanneer er ook een Livestream van de wedstrijd is zal het publiek ook de tijd gestart zien worden. Beëindigen en starten helften/wedstrijddelen Einde helft/wedstrijddeel Rechts onderin het tijdpanel staat een groene button met een fluitje. Eronder wordt in tekst aangegeven of deze button het einde van een helft/wedstrijddeel of het einde van de wedstrijd in gang zet. Wanneer je een wedstrijd speelt over meerdere helften/wedstrijddelen zal in ieder wedstrijddeel, behalve tijdens het laatste, de button je de optie bieden het actieve wedstrijddeel beëindigen. Fluit de scheids? Dan druk jij op de button. Start volgende helft/wedstrijddeel De tijd staat stil, het is rust! Je kunt nu wissels inplannen, gebeurtenissen op de tijdlijn bijwerken of toevoegen. Wanneer alles naar je zin staat en de scheids fluit wederom: druk op ‘vervolg wedstrijd’! Einde wedstrijd Tijdens het laatste wedstrijddeel zal de groene button aangeven dat je de wedstrijd hiermee kunt beëindigen (onder de button staat nu ‘einde wedstrijd’). Nadat je deze button hebt gedrukt wordt het ‘einde wedstrijd’ scherm getoond. Einde: afsluiten van de wedstrijd! Druk in dit scherm wederom op ‘einde wedstrijd’ om de wedstrijd daadwerkelijk te beëindigen en de verzamelde gegevens toe te voegen aan de statistieken. Fout gedrukt? Je kunt hier nog kiezen om terug te gaan naar de wedstrijd (links bovenin ‘terug’). Extra: diverse tijd opties Wanneer je nu op de klok drukt zal het panel verder openen. Een aantal opties verschijnt in beeld: herstart de wedstrijd, pauzeer de wedstrijd, pas de tijd aan en beëindig wedstrijddeel (of wedstrijd). Druk met je vinger op het streepje bovenin het panel en sleep het panel weer dicht. Je kunt het panel verder minimaliseren om veel werkruimte te creëren. Wanneer je nu op de klok drukt zal het panel verder openen. Een aantal opties verschijnt in beeld: herstart de wedstrijd, pauzeer de wedstrijd, pas de tijd aan en beëindig wedstrijddeel (of wedstrijd). Druk met je vinger op het streepje bovenin het panel en sleep het panel weer dicht. Je kunt het panel verder minimaliseren om veel werkruimte te creëren. Pas de tijd aan Na het kiezen van deze optie zal een balk met speelminuten verschijnen. Swipe de balk met minuten naar de speelminuut waar je de tijd naar wilt verplaatsen. Druk op de betreffende speelminuut. De balk zal sluiten en de speelminuut zal worden toegepast. Let op: kies je voor een speelminuut terug in de tijd? Dan zullen alle gebeurtenissen welke plaats hadden in de gewiste speelminuten worden verwijderd van de tijdlijn. Pauzeer wedstrijd Gebruik dit wanneer de tijd wordt stilgelegd. De tijd zal niet verder lopen. Er zijn meerdere indicatoren welke aangeven dat de tijd is gepauzeerd. Druk wederom om de tijd weer te verder te laten lopen. Herstart de wedstrijd Wanneer je kiest om de wedstrijd te herstarten zal de wedstrijd terug worden gezet naar de instellingen bij aanvang van de wedstrijd. Alle ingevoerde gebeurtenissen zullen worden gewist en er zullen geen statistieken toegevoegd worden. Je zult hierna de wedstrijd opnieuw kunnen starten. 
Wedstrijden opzetten
Wedstrijden opzetten Een nieuwe wedstrijd: vanaf nul of via kalender-link? Druk rechts onderin het scherm wedstrijden op de rode plus en je kunt een nieuwe wedstrijd ‘vanaf nul’ gaan opzetten. Maar wanneer je gebruik maakt van een kalender-link zullen er al een aantal wedstrijden voor je zijn klaargezet, die je nu kunt gaan finaliseren.  Een nieuwe wedstrijd: beginnen vanaf nul Nadat je op de rode plus-knop hebt gedrukt beland je het wedstrijd-wizard menu. Je kunt nu eerst op zoek gaan naar de clubnaam van de opponent. Naar gelang welke bond of federatie je in je voorkeuren hebt aangegeven zul je kunnen zoeken in een lijst met bekende clubs. Je kunt uiteraard ook een volledig eigen naam opgeven, het is niet verplicht om een clubnaam te kiezen uit de lijst. Nadat je de clubnaam hebt ingevoerd zul je de wizard-menu onderin het scherm zien. We kunnen nu stap voor stap de wedstrijd opzetten. Druk op het potloodje onder het clubshirt om deze te kunnen aanpassen. Geef minimaal aan of het een uit- of thuiswedstrijd betreft. Verder zijn de velden optioneel! Controleer of wedstrijddatum, aanvangstijd en type goed staan. Kies uit competitie-, beker- of vriendschappelijke wedstrijd. Bij wedstrijdinstellingen zijn de ‘standaard teaminstellingen’ geselecteerd. Dit zijn de voorkeuren welke je bij ‘Team-instellingen’ hebt aangegeven. Wil je een andere opzet kies dan voor ‘aanpassen’ en maak de gewenste veranderingen. Maar je kunt ook voor ‘kies een wedstrijd als sjabloon’ kiezen. Dan neem je in één keer alle instellingen (inclusief spelerslijst, opstelling, wisselblokken en formatie) over en ben je supersnel klaar. Dit is een Premium extra. kies een wedstrijd als sjabloon (Premium extra)Maak een keuze voor een gespeelde of reeds ingestelde wedstrijd. Alle instellingen (inclusief spelerslijst, opstelling, wisselblokken en formatie) worden overgenomen. Staat de wedstrijd er niet tussen? Je kunt ook een andere periode kiezen: kies ‘ toon andere periode’. Geavanceerde instellingen:Hier kun je de wedstrijd eventueel nog aan een ander team toewijzen. En kun je de wedstrijd aan een specifieke periode toekennen. Standaard zal de actieve periode en het actieve team hier uiteraard als voorkeur worden getoond. Klik op de groene pijl naar rechts voor volgende Wedstrijdopkomst Nu kun je beginnen met wat administratieve werkzaamheden. Wellicht heb je een afmelding ontvangen of is er een speler geblesseerd.  Wanneer een speler afwezig is zal deze ook niet in de verdere wedstrijdopzet worden meegenomen. Druk hiervoor op het vinkje om de speler op afwezig te zetten. Hierna kun je eventueel nog extra informatie zoals ‘niet afgemeld’ en/of ‘geblesseerd’ aangeven. Gastspeler toevoegen Druk op de rode plus rechts onderin. Een popup met spelers verschijnt. Hier worden de spelers getoond welke niet tot de standaard teamselectie behoren. En heb je gelijk de mogelijkheid om een nieuwe speler aan te maken. Voor het geval er last minute een onbekende speler dient te worden toegevoegd. De hier toegevoegde spelers hebben niet de administratieve opties om blessures en afwezigheid aan te geven. Ze behoren immers niet tot de teamselectie, ze worden aangeduid met ‘gastspeler’. Klik op de groene pijl naar rechts voor volgende Wedstrijdschema: spelersblokken en basisopstelling Nu kun je aan de slag met de spelersblokken wanneer je een wedstrijd met wisselbeleid aan het opzetten bent. Je zult één spelersblok zien staan wanneer je zonder wisselbeleid (handmatig wisselen) de wedstrijd wilt gaan spelen.  Wedstrijd met wisselbeleid (meerdere spelersblokken zichtbaar) Wedstrijd zonder wisselbeleid (1 spelersblok zichtbaar, de basisopstelling) Het eerste spelersblok is jouw basisopstelling. Zonder wisselbeleid zal dit het enige spelersblok zijn welke je ziet staan. Druk op de balletjes achter de spelers om ze speeltijd/basisplaats toe te kennen. Je leest hier meer over het opzetten van een wedstrijd met wisselbeleid. De toolbar bovenin het scherm Opent uitgebreide spelersinformatie Uitzoomen voor meer overzicht (er zijn 3 zoom-niveaus, blijf drukken) Activeer kopiëren en plakken van spelersblokken Kies of bewaar template van volledige wedstrijdopzet (Premium feature) Herstellen of stapje vooruit Uitgebreide spelersinformatie Links bovenin staat een ververs-icoon. Wanneer je hierop drukt zal actuele spelersinformatie worden opgehaald. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld foto’s bij spelers hebt toegevoegd nadat je de wedstrijd hebt opgezet.  Je kunt in dit scherm ook nog rugnummers, aanvoerder en doelman aanpassen. Door de drie streepjes aan de rechterzijde vast te houden kun je de spelers in de gewenste volgorde slepen. Handig wanneer je veldposities een beetje bij elkaar wilt houden bijvoorbeeld. Klik op de groene pijl naar rechts voor volgende Formatie(s) In deze weergave kun je de formatie behorende bij de spelersblokken opzetten. Je ‘loopt’ door alle spelersblokken heen door links bovenin het scherm op het spelersblok-icoon te drukken. Een andere mogelijkheid is om op de spelersblok-nummers te drukken onderin het scherm, net boven het wedstrijd-wizard menu. Druk één voor één op de spelersblok-nummers onderin het scherm. Spelers kun je slepen en loslaten op de positie waar jij wilt. Je kunt ze ook hier nog wisselen, wanneer je dit wenst. Sleep een speler over een ander en laat los. Door op het formatie-icoon te drukken rechts onderin kun je standaard formaties kiezen en toepassen. Heb je Premium? Dan kun je eigen formaties creëren en hier bewaren en toepassen. Je kunt door op het rugnummer/foto-icoon te drukken kiezen of de foto’s van de spelers worden getoond of de shirts met rugnummers.  Hou je van netjes werken? Druk dan op het magneet-icoon links naast het formatie-icoon. Hiermee schakel je het magnetisch raster in en wordt iedere speler welke je verschuift netjes op dit raster geplaatst.  Druk op het groene vinkje om de wedstrijd te bewaren en terug te gaan naar het wedstrijdoverzicht
Wisselbeleid instellen voor wedstrijd
Wisselbeleidinstellen voor wedstrijd Wanneer je speeltijd (gelijkmatig) wilt verdelen kun je gebruik maken van de wissel-assistent (wisselbeleid). Het biedt je veel structuur, inzicht en gemak: Coach Amigo zal jou ook tijdens de wedstrijd de wissels tonen welke jij vooraf hebt bedacht. Lees verder om het Coach Amigo wisselbeleid principe onder de knie te krijgen. Zo kun je jouw wisselbeleid straks perfect voor jouw team opzetten voor de wedstrijd. Het gebruik van wisselbeleid is optioneel: standaard staat wisselbeleid uit en wissel je tijdens de wedstrijd door spelers over elkaar heen te slepen. Wisselbeleid instellen Wissel-assistent inschakelen Kies aantal spelersblokken Wanneer je met wissel-assistentie de wedstrijd wilt indelen kun je dit vooraf opzetten. Schakel eerst de wissel-assistent in (het staat standaard uitgeschakeld wanneer je begint met Coach Amigo). Vervolgens kies je het aantal spelersblokken per wedstrijddeel. Spelersblokken en wisselmomenten Voorbeeld met 2 spelersblokken per wedstrijddeel. Deze wedstrijd bestaat uit 3 delen, zodoende ontstaan 6 spelersblokken. Een spelersblok geeft aan wie er speelt, in een bepaald tijdvak. Het eerste spelersblok bevat dus de basisspelers. Tijdens het eerste wisselmoment wordt het tweede spelersblok ingebracht. Dit resulteert in één of meerdere wissels. Deze wissel(s) worden in een helder overzicht getoond tijdens de wedstrijd. Spelersblokken opzetten Voorbeeld met 3 spelersblokken (over 2 wedstrijddelen / 2 helften) Voorbeeld met 2 spelersblokken (over 3 wedstrijddelen) Een belangrijke keuze is die voor het aantal spelersblokken dat bij jouw wisselwensen past. Het is aan jou om te bepalen hoe vaak je zou willen wisselen en met welke interval. Experimenteer bij het opzetten van een wedstrijd om dit te ontdekken. Speeltijd verdelen Tijdens het opzetten van een wedstrijd verdeel je speeltijd onder de spelers door ze in spelersblokken speeltijd toe te kennen (Bij ‘schema’: klik op een rondje achter de speler in het spelersblok, dit verandert in een voetbal). Het grijze getal in de speler-informatiebalk geeft aan hoeveel speelminuten de speler toegekend heeft gekregen. Is de speeltijdverdeling naar wens? Ga dan verder naar ‘Formatie’. Speelminuten zijn zichtbaar in het spelers-infopanel. Druk op een rondje om speeltijd toe te kennen of te verwijderen. Formatie(s) instellen Nadat je speeltijd hebt verdeelt kun je ieder spelersblok in de gewenste formatie plaatsen. Zodoende wordt ieder spelersblok een complete opstelling: het omvat welke spelers in het veld staan en in welke formatie jij ze graag ziet spelen.  Zet de spelers in de juiste formatie door één voor één de spelersblokken onderin het scherm te doorlopen. Zet de formatie handmatig goed of met behulp van het formatie-menu. Je bent klaar voor de wedstrijd! Lees hier verder over wisselbeleid tijdens de wedstrijd.
Wisselbeleid tijdens wedstrijd
Wisselbeleidassistentie tijdens wedstrijd Heb jij wisselbeleid ingeschakeld en opgezet voor de wedstrijd? Dan zal Coach Amigo jou tijdens de wedstrijd de wissels tonen welke jij vooraf hebt bedacht. Ook ontvang je handige meldingen wanneer de door jou geplande wisselmomenten in aantocht zijn. Het is aan jou of en wanneer je deze wissels daadwerkelijk wilt doorvoeren. Het gebruik van wisselbeleid is optioneel: standaard staat wisselbeleid uit en wissel je tijdens de wedstrijd door spelers over elkaar heen te slepen. Wisselbeleid tijdens wedstrijd Druk op de knop en de wissels worden doorgevoerd! Tijdens het wisselmoment kun jij de geplande wissels echt doorvoeren door op OK (groene vinkje) te drukken. Zo komen de spelers van het nieuwe spelersblok daadwerkelijk op het wedstrijdveld te staan. Je krijgt een seintje wanneer het volgende wisselmoment eraan komt. Seintje: coach-moment komt eraan! Coach Amigo geeft 1 minuut van tevoren een seintje zodat jij en jouw spelers ruim de tijd hebben zich klaar te maken. Wisselmoment tijdens de wedstrijd Tijdens de wedstrijd krijg je een seintje wanneer een wisselmoment in aantocht is. Coach Amigo leidt je vanzelf naar het menu ‘wissels’ waar je het volgende spelersblok kunt doorvoeren. Het volgend spelersblok is herkenbaar aan de blauw-rode pijlen. Wanneer het menu ‘wissels’ opent wordt de actuele speelminuut gebruikt als moment waarop je de wissels op de tijdlijn gaat doorvoeren. Dit kun je aanpassen door op het klokje te drukken. Voer wissels door: de spelers worden op het veld geplaatst! Wisselmoment in de pauze In de pauze kun je het volgende wisselblok doorvoeren. Na het doorvoeren zie je de wissels doorgevoerd op het wedstrijdveld. Alles staat nu klaar voor de het volgende wedstrijddeel. Wissels worden pas geplaatst op de tijdlijn wanneer je de wedstrijd weer start. Zo kun je op je gemak nog (extra) wijzigingen aanbrengen. Het wisselmoment in de rust: voer de geplande wissels door. De wissels zijn pas te zien op de tijdlijn wanneer de wedstrijd weer wordt gestart.
Statistieken
Statistieken Je kunt veel verschillende statistieken raadplegen. Voor je spelers, maar ook voor jouw team. De snelste manier om ze te raadplegen vind je bij “Team” en vervolgens “Statistieken”. Selecteer type wedstrijden Bovenaan het statistieken-dashboard staan 3 knoppen waarmee je de verschillende wedstrijdtypen in de geselecteerde periode wel of niet mee laat tellen in de berekende statistieken. Je kunt alle combinaties maken met competitie-, beker- en  vriendschappelijke wedstrijden.  Selecteer perioden Rechts bovenin druk je op “selecteer perioden”. Nu kun je één of meerdere perioden selecteren om de statistieken op te baseren. Deze keuze kan altijd weer worden aangepast. Wanneer je slechts één periode hebt aangemaakt zal deze knop niet werken. Geen statistieken zichtbaar? Wanneer je nog geen spelers aan je team-selectie hebt toegewezen zullen er nog geen statistieken te zen zijn voor spelers. Je ziet dan een slotje staan. Lees hier meer over spelers en team-selectie.  Eerst een globaal overzicht In het statistieken-dashboard zie je direct een aantal gegevens gepresenteerd. De sterren geven de gemiddelde team-waardering aan. De cirkel met kleuren toont in verhouding het aantal gewonnen, gelijkgespeelde en verloren wedstrijden. Het percentage is gebaseerd op het aantal gewonnen wedstrijden in relatie tot het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Scroll naar onder en je ziet het totaal aantal doelpunten voor en tegen van jouw team. En de recente wedstrijdvorm: aan de linkerzijde de oudste en rechts de laatste wedstrijd. De diepte in Je kunt nu dieper in de statistieken duiken door te kiezen voor topscorers, assists, speeltijd, wedstrijd-evenementen, speler-statistieken en waarderingen. Topscorers en assists spreken voor zich.  Speeltijd Hier krijg je een helder inzicht in hoeveel speeltijd spelers hebben gehad. Met behulp van de buttons bovenaan kun je aangeven welke wedstrijd-statussen worden weergegeven in het overzicht: gespeeld, wissel, afwezig (gemeld), onbekend (kan bij wedstrijden gespeeld in oudere versies zijn ontstaan). Switch tussen percentuele weergave of in werkelijke wedstrijdminuten. Bij percentuele weergave worden de percentages berekend met als vertrekpunt alle mogelijke wedstrijdminuten van de door het team gespeelde wedstrijden. Ook zie je de gemiddelde speeltijd van jouw spelers in het regeltje eronder staan. Wanneer een speler tijdens 3 wedstrijden (van 90 minuten) opgeteld 155 minuten heeft meegedaan wordt de berekening als volgt: 155/270=57% gespeeld. Daarmee is de speler 43% van de tijd wisselspeler geweest. Bij werkelijke wedstrijdminuten wordt de voorgaande berekening achterwege gelaten en de werkelijke minuten ‘gespeeld’ en ‘wissel’ in de balk achter de speler weergegeven. Afwezigheid wordt nooit als wedstrijd-status getoond bij weergave in minuten. Druk op “A” om de spelerslijst op naam te rangschikken. Wanneer je op het klokje drukt zullen de spelers worden gerangschikt op speeltijd, waarbij degenen met de meeste speeltijd als eerste worden getoond. Wedstrijd-gebeurtenissen Bovenin zie je direct het aantal schoten, doelpunten, assists en wordt aangegeven waar de schoten werden geplaatst. Scroll om de totalen van type doelpunten en alle wedstrijdevenementen te raadplegen. Spelers teamstatistieken Hier wordt een beknopt overzicht getoond van een aantal speler-statistieken: aantal keer aanwezig, aantal kaarten, assists, doelpunten en totaal aantal speelminuten.  Speler overzichten Druk op het spelers-balk en je opent de statistieken specifiek voor deze speler. Alle gegevens die aan deze speler tijdens wedstrijden zijn toegewezen zul je hier in een helder overzicht kunnen raadplegen.  Team waarderingen De gemiddelde waardering over het totaal aantal geselecteerde wedstrijden voor jouw team. Maar ook het gemiddelde van alle tegenstanders die je hebt gewaardeerd. Je ziet in kleine tekst bij hoeveel wedstrijden je een waardering hebt ingegeven.  Speler waarderingen Druk op individuele speler-waarderingen om de gemiddelden per speler te bekijken. Je kunt per speler ook de specifieke kenmerken bekijken (Mentaliteit, Fysiek, Technische vaardigheden en Tactische vaardigheden) druk op de spelers-balk en deze zal openklappen. 
Nieuw team opzetten
Nieuw team opzetten Een nieuw team zet je op wanneer je bijvoorbeeld niet “onder 13” maar “onder 15” gaat coachen. Of wanneer je een extra/ander team onder je hoede neemt. Een nieuw team is volledig frisse start. We nemen je hieronder mee hoe je het in 3 stappen kunt stellen. (Wanneer je hetzelfde team blijft coachen kun je het beste een nieuwe periode aanmaken om het nieuwe seizoen in onder te brengen. Lees hier meer) 3 Eénvoudige stappen Stap 1 Ga naar jouw teams Ga naar ‘team’ en kies vervolgens ‘Overige teams’. Druk vervolgens op de rode plus rechts onderin het scherm.  Maximaal 3 teamsWanneer in jouw account geen Premium team aanwezig is kun je maximaal 3 teams aanmaken. Wanneer je wel een Premium team in jouw account hebt kun je maximaal 6 teams aanmaken. Stuur een e-mail aan support wanneer dit bij jou speelt. Kies eerst de bond/federatie waaronder jouw team actief is. Tik nu de clubnaam in en kies eventueel uit het aanbod clubs welke de app je zal aanbieden. Stel het teamnummer in en eventueel de overige gegevens. Druk op de blauwe knop ‘Bewerk’ onder het clubshirt om het shirt volledig te kunnen aanpassen. Druk op het groene vinkje om het team te bewaren. Wanneer je op je mobiel werkt: activeer nu dit team. In de desktop-app zal het team gelijk geactiveerd worden. Stap 2 Spelers aan teamselectie toevoegen Kies ‘spelers’. Je zult zien dat er nog geen spelers aan de selectie van dit team zijn toegevoegd. Je kunt nu spelers aanmaken en ze toevoegen aan de selectie door op het shirtje te drukken. Uiteraard kun je ook gebruik maken van alle spelers die zich in jouw account bevinden. Voeg ze toe door op het shirtje achter hun naam te drukken. Let op dat je bovenin het scherm de linker selectie aan hebt staan (spelers). Lees hier meer over spelers en je teamselectie.  Stap 3 Wedstrijden importeren of opzetten Importeren met een kalenderlink (alleen NL)Kopieer de kalender-link uit de e-mail. Ga naar ‘team’ en kies vervolgens ‘kalenderlink’ (rechtsboven het scherm kun je door op het potloodje te drukken de link gaan plakken). Controleer of de juiste periode geselecteerd staat. Kies synchroniseren. Zelf opzettenMaar je kunt ook eenvoudig handmatig nieuwe wedstrijden opzetten. Hier lees je hoe je dat doet. Transfer Premium abonnement Het kan zijn dat je Premium hebt aangeschaft op het team dat je voorgaand seizoen hebt gecoacht. Premium kun je eens per maand switchen naar een ander team in jouw account. Ga naar instellingen, vervolgens naar ‘aankopen’. Nu kun je bij ieder actief Premium abonnement of code een ander team koppelen. Druk op knop naast het shirtje en kies uit alle teams waarvan jouw account eigenaar is. Kom je er niet uit? Stuur een e-mailtje naar support. Geef duidelijk aan op welk team Premium verwijderd wordt en op welk team je het vervolgens geplaatst wilt hebben.  Even checken Coach! Wanneer je op device 1 een nieuwe periode hebt aangemaakt en geactiveerd betekent dit niet dat dit automatisch ook geactiveerd staat op device 2. Let er dus op dat je deze nieuwe periode op het andere apparaat ook activeert. Dan gaat ie helemaal goed.  Dit geldt natuurlijk ook bij degenen met wie het team eventueel hebt gedeeld (Premium? Lees hier meer over delen van je team).
The Clubhouse
Icons/Premium/Color Created with Sketch.
Met je club aan de slag met Coach Amigo (of groep met teams) Momenteel ontwikkelt Coach Amigo “The Clubhouse”, het centrale platform waarmee een club of team-groep een kleine of grote hoeveelheid spelers, teams en trainingsselecties kan beheren en analyseren.  Tot de lancering van The Clubhouse kun je als club (of groep met teams) al aan de slag met Coach Amigo (+ Trainer Amigo) en starten met het opbouwen van statistieken van spelers, teams en trainingen. Vanuit één centraal punt.  Het club-account Het basisprincipe: werken vanuit één account waarin alle spelers, teams en trainingsselecties gecreëerd worden. Dit account gaan we zodoende het “club-account” noemen. Vanuit dit club-account deel je teams en trainingsselecties eenvoudig met alle betreffende coaches, trainers, assistenten en teammanagers. De teams dienen Premium te zijn om met anderen te kunnen delen. Je vindt in onze shop van welke kortingen je als club of team-groep profiteert wanneer je direct meerdere teams Premium maakt. Wil je meer weten? Neem even contact met ons op! Je kunt onderstaande stappen uitvoeren in Coach Amigo op je mobiel of op je desktop (nog gemakkelijker). 1 Starten met het club-account Wellicht werk je al met Coach Amigo en heb je één of meerdere Premium-teams in je account. Je kunt beslissen om dit account als club-account te beschouwen en alle verdere spelers, teams en trainingsselecties hier te creëren. Je kunt uiteraard ook starten met een nieuw account. Wat je keuze ook is, wanneer je aan de slag bent: vraag ons even om het maximaal aantal te creëren teams in jouw account te verhogen. 2 Creëer de spelers Ga naar ‘spelers’ en start met het creëren van alle spelers. Of vul je de huidige spelerslijst aan met de nieuwe. Druk op de rode plus om een speler te creëren. Later zul je de spelers toewijzen aan een team in de team-selectie. Meer over het creëren van spelers: Ontdek meer 3 Creëer de teams Ga naar ‘instellingen’ en kies ‘jouw teams’. Kun je niet genoeg teams aanmaken? Laat het ons even weten. Start met het creëren van een team door op de rode plus te drukken. Later zul je het team kunnen delen met coaches, assistenten en team-managers. Meer over het creëren van teams: Ontdek meer 4 Maak teamselecties Een team activeer je op het dashboard of bij ‘instellingen’ en dan ‘jouw teams’.  Ga vervolgens bij dit team naar spelers en druk nu bij iedere speler die in deze teamselectie hoort op het shirtje achter de naam. Het shirtje kleurt in de clubkleuren, nu behoort deze speler tot de teamselectie en zal deze bij iedere nieuw in te stellen wedstrijd worden opgenomen.  Spelers kun je eenvoudig opzoeken door boven het scherm de zoektool te gebruiken, handig bij lange spelerslijsten.  5 Maak de teams Premium Voordat je nu het team kunt delen maak je het team Premium. Kopieer hiervoor de Premium code en plaats deze bij “team”. Scroll naar beneden en kies hier “Premium code toepassen”. Je leest hier mee over het activeren van Premium codes. Meer over het activeren van Premium codes: Premium codes 6 Teams delen Na het activeren van de Premium code is het team klaar om te delen: ga nu naar ‘team’ en kies ‘delen’. Je ziet dat het (club-)account is aangegeven als ‘eigenaar’ van dit team. Vul het e-mailadres in van de coach, assistent of teammanager die je bij dit team wilt aanwijzen. Wil je dat de genodigde veel met het team kan doen? Geef deze dan, direct na het versturen van de uitnodiging, de rol “Manager”. Degene die wordt uitgenodigd zal vanuit de uitnodigings-e-mail direct een account kunnen aanmaken en starten met het met hem/haar gedeelde team. Wanneer de genodigde al een Coach Amigo-account heeft kun je bij voorkeur het daarbij gebruikte e-mailadres aanhouden. Zo krijgt deze persoon in de app een melding om het team te managen. Herhaal de bovenstaande stappen bij ieder team. Trainer Amigo: Creëer trainingsselecties Voor het creëren en beheren van trainingsselecties kun je in de mobiele Trainer Amigo-app inloggen met het club-account. We werken aan een web-versie van Trainer Amigo Druk op trainingsselecties (menu onderin: selectie) voor een overzicht van de in jouw account aanwezige selecties. Door op de rode plus te drukken maak je een nieuwe selectie aan. Je activeert deze vervolgens door erop te drukken, het groene vinkje kleurt ter indicatie dat deze trainingsselectie is geactiveerd. Trainer Amigo: Trainingsselecties delen Voeg spelers toe aan de trainingsselectie Ga naar “spelers” en druk op het trainingssymbool achter de naam van een speler. Het icoon kleurt en zo weet je dat de speler is toegevoegd aan de selectie. Trainingsselectie delen Iedere trainer die met Trainer Amigo gaat werken zal volledig toegang (full acces) ingeschakeld moeten hebben in zijn account. Geen probleem, want wanneer je met een club-account gaat werken bieden we extra Trainer Amigo full-acces aan (ieder Premium team is éénmaal extra Trainer Amigo full acces), daardoor kun je meer trainers uitnodigen om te werken met een trainingsselectie en Trainer Amigo. Nodig iedere trainer uit en laat ons weten welke trainers dit zijn, dan wordt dit automatisch voor de trainers ingesteld. We helpen je graag op weg Wil je meer weten over Coach Amigo voor je club of groep met teams? Stuur ons een e-mail, we helpen je uiteraard graag op weg!
Nieuw seizoen starten: welke route
Nieuw seizoen starten Start je met hetzelfde team of een nieuw team? Wanneer je een nieuw seizoen wilt starten is de eerste vraag: start je met een nieuw team (bijvoorbeeld JO11 in plaats van JO9) of ga je met hetzelfde team een nieuw seizoen beginnen? Wanneer je met een nieuw team start maak je simpelweg een nieuw team aan en ga je daarmee verder. En wanneer je met hetzelfde team aan de slag blijft maak je eenvoudig een nieuwe periode aan. Kies hieronder de route die voor jou geldt en ontdek hoe je het aanpakt! Ik hou hetzelfde team Je blijft hetzelfde team coachen: onder 15-3 blijft volgend jaar ook onder 15-3 (onder 15-4 mag ook). Volg de explainer hoe je een nieuw seizoen start met gebruik van een nieuwe periode. Nieuw seizoen: zelfde team Ik start met een nieuw team Je begint volgend seizoen met een nieuw team. onder 15 wordt onder 17 bijvoorbeeld. Of je krijgt een extra team onder je hoede. Start dan met het opzetten van een nieuw team! Nieuw seizoen: nieuw team Transfer Premium abonnement Het kan zijn dat je Premium hebt aangeschaft op het team dat je voorgaand seizoen hebt gecoacht. Premium kun je eens per maand switchen naar een ander team in jouw account. Ga naar instellingen, vervolgens naar ‘aankopen’. Nu kun je bij ieder actief Premium abonnement of code een ander team koppelen. Druk op knop naast het shirtje en kies uit alle teams waarvan jouw account eigenaar is. Kom je er niet uit? Stuur een e-mailtje naar support. Geef duidelijk aan op welk team Premium verwijderd wordt en op welk team je het vervolgens geplaatst wilt hebben. 
Wedstrijden archiveren en verwijderen
Wedstrijden archiveren en verwijderen Het wedstrijdoverzicht Druk op de knop ‘wedstrijden’ en je belandt in het overzicht van alle wedstrijden die jouw team heeft gespeeld en nog moet gaan spelen.  Switch tussen ‘wedstrijden’ en ‘gearchiveerd’ Bovenaan de lijst met wedstrijden bevinden zich de knoppen ‘wedstrijden’ en ‘gearchiveerd’. Druk op ‘gearchiveerd’ om de lijst met gearchiveerde wedstrijden te zien. Gearchiveerde wedstrijden worden gewoon meegeteld in de statistieken van de huidige periode. Door wedstrijden te archiveren hou je de lijst met wedstrijden meer overzichtelijk.  Als eerste worden de gespeelde wedstrijden getoond. In eerste instantie zie je er 3, druk op ‘toon alle’ om de volledige lijst gespeelde wedstrijden te zien. De getallen tussen de haakjes geven aan hoeveel wedstrijden dit onderdeel bevat.  Archiveren van een wedstrijd Een wedstrijd kun je archiveren door op de wedstrijd met je vinger naar links te vegen. Nu verschijnt de knop ‘archiveren’. Wanneer je hier nu op drukt zal de wedstrijd worden verplaatst naar de lijst met gearchiveerde wedstrijden. De wedstrijd blijft gewoon meetellen in de statistieken. Een nog niet gespeelde wedstrijd kun je overigens wel direct verwijderen! Verwijderen van een gearchiveerde wedstrijd Een gespeelde wedstrijd kan alleen worden verwijderd wanneer hij is gearchiveerd. Switch bovenin het scherm naar de lijst met gearchiveerde wedstrijden. Veeg met je vinger naar links op de wedstrijd die je wilt verwijderen. Nu verschijnen de knoppen ‘verwijder’ en ‘haal uit archief’. Druk op ‘verwijder’ en de wedstrijd zal voorgoed verdwijnen. De wedstrijd zal nu ook niet meer meetellen in de statistieken. Je kunt een wedstrijd ook terugplaatsen in het wedstrijdoverzicht door op ‘haal uit archief’ te drukken. Status van een wedstrijd (wolkje) Je kunt aan de kleur van het wolkje zien wat de status van een wedstrijd is op de servers. Groen betekent dat de wedstrijd volledig in sync is met onze servers. Blauw geeft aan dat de wedstrijd in sync is, maar dat er een wijziging vanaf de server is doorgekomen (je ziet dus in één oogopslag welke wedstrijden werden aangepast). Een grijs wolkje betekent dat de wedstrijd alleen lokaal staat en nog niet is gesynchroniseerd met de servers. Periodes Het is praktisch en eenvoudig om wedstrijden te verzamelen in ‘periodes’, denk aan een nieuw seizoen of een toernooi. Dankzij het gebruik van periodes hou je overzicht en kun je statistieken separaat bekijken. Lees hier meer over periodes.
Waarderingen geven
Icons/Premium/Color Created with Sketch.
Waarderingen geven Snel en eenvoudig waarderingen geven aan spelers en teams Wanneer je een premium team hebt kun je waarderingen gaan geven na een wedstrijd. Spelers en teams kun je een algemene waardering geven of meer gedetailleerd op 4 specifieke kenmerken. Deze waarderingen kun je uiteraard ook terugvinden bij de teamstatistieken, zodat je een mooi inzicht krijgt. Het werkt eenvoudig: je zult razendsnel waarderingen geven aan teams en spelers. Na het laatste fluitsignaal Wanneer een wedstrijd is beëindigd zul je in het menu onderin het scherm een ster ontdekken. Druk hierop om naar ‘waarderen’ te gaan. Overigens zul je waarderingen ook tegenkomen in de desktop-app. Teams waarderen Druk nu simpelweg op een van de sterren en het panel zal actief worden. Wanneer je blijft drukken op een ster zul je ontdekken dat deze verandert van een volle ster naar een halve en geen ster. Doordrukken zal dit herhalen. Druk op het kleine kruisje rechts om de waardering te wissen. Waarderen op kenmerken Voor meer gedetailleerde waarderingen op specifieke kenmerken (Mentaliteit, Fysiek, Technische vaardigheden en Tactische vaardigheden) druk je op het ‘toon meer’ icoon rechts in het panel. Je kunt hier kiezen om 1 of meerdere kenmerken te waarderen.  Wanneer geen waardering wordt toegekend zal deze niet worden meegenomen in de statistieken. Bewaar jouw waarderingen Wanneer je klaar bent dien je alles te bewaren. Druk hiertoe op het groene vinkje rechts onderin het scherm. Spelers waarderen Wanneer je spelers wilt waarderen druk je (mobiel) op ‘Individuele spelerswaarderingen’. Je krijgt de volledige lijst van wedstrijdspelers te zien. Druk nu wederom op een van de sterren en het panel zal actief worden. Wanneer je blijft drukken op de ster zul je ontdekken dat deze verandert van een volle ster naar een halve en geen ster. Bewaar jouw waarderingen Wanneer je klaar bent dien je alles te bewaren. Druk hiertoe op het groene vinkje rechts onderin het scherm. Statistieken ‘waarderingen’ Ga naar ‘team’ onderin het scherm en kies ‘statistieken’. Kies rechts bovenin het scherm bij perioden over welke perioden je de statistieken wilt gaan bekijken. Een selectie van meerdere perioden is mogelijk. Sluit het perioden selectiepanel. Bovenin het scherm kun je nu eventueel meerdere wedstrijdtypen selecteren of de-selecteren. Scroll naar beneden en druk op ‘waarderingen’. De statistieken van toegekende waarderingen wordt geopend. Totaal aantal wedstrijden Je zult bovenaan een totaal aantal wedstrijden zien staan. Dit aantal wedstrijden geeft aan binnen hoeveel wedstrijden er gekeken wordt naar toegekende waarderingen. Bij ieder team en iedere speler staat aangegeven bij hoeveel wedstrijden aan het team of aan de speler een waardering is toegekend.  Individuele spelerswaarderingen Druk op ‘Individuele spelerswaarderingen’ (mobiel) om naar jouw spelerslijst te gaan met de waarderingen die zijn toegekend. 
Team Pagina
Icons/Premium/Color Created with Sketch.
De Team Pagina Een centrale plek voor jouw team Een Premium Team krijgt de beschikking over de Team Pagina: een centrale plek voor jouw team waarmee je spelers en fans (ouders) op de hoogte van jouw team kunt houden. Ze vinden er bijvoorbeeld door jou geplaatste foto’s en updates, algemene team-informatie en informatie over spelers en staf. Maar ook kunnen ze er terecht om de Livestream(s) te openen van de huidige wedstrijd en van gespeelde wedstrijden. En zullen ze zien wanneer de volgende training is. In een later stadium volgen ook statistieken. Instellen op desktop Het instellen van de Team Pagina is alleen mogelijk op de desktop app van Coach Amigo (https://app.coachamigo.nl). Je kiest ‘Team’ in het menu en vervolgens ‘Team Pagina’. Zichtbaar maken Je kunt de pagina toegankelijk maken door de switch aan te zetten (Let erop dat onze servers soms even de tijd nodig hebben om het aan- of uitzetten van de Team Pagina te verwerken). Plaats een logo en een foto Het is supertof om een foto te plaatsen welke bovenaan de pagina zichtbaar wordt. Denk eraan dat een foto met het formaat 1024×512 pixels (bxh) het mooiste resultaat oplevert. Ook kun je op de plaats van het team shirt een logo van je club of jouw team plaatsen. Hiervoor geeft een vierkant formaat (512×512 pixels) het beste resultaat. Je kunt JPG of PNG bestanden uploaden. Geef team-informatie op Je kunt algemene informatie plaatsen. Hierbij kun je ook linkjes naar andere pagina’s plaatsen wanneer je dit wenst.  Plaats team updates Het getalletje in de cirkel geeft aan hoeveel updates je al geplaatst hebt. Wanneer je dit item opent kun je een nieuwe update aanmaken, druk hiervoor op de rode plus. Je kunt overigens aangeven welke kleur de achtergrond van deze update krijgt. Hierdoor kun je sommige er meer uit laten springen. En je kunt altijd de volgorde aanpassen van de updates. Sleep ze in de willekeurige volgorde. Geef aan wie het team begeleiden Bij stafleden kun je diegenen benoemen die wekelijks met het team aan de slag zijn. Je kunt een naam en hun functie ingeven. Overigens kun je hier ook met behulp van de switch besluiten om stafleden niet te tonen. Kies periode Hier geef je aan welke de gewenste periode is waarvan je data wilt tonen. De wedstrijden in deze periode waarvan de Livestream aan staat worden getoond in het overzicht op de Team Pagina. Wanneer je de Livestream sluit zal de wedstrijd niet meer getoond worden. Lees hier meer over de Livestream. Toon volgende wedstrijd Zet dit aan om bij de updates-tab zichtbaar te maken wanneer de volgende wedstrijd is. De eerste niet gespeelde wedstrijd wordt getoond, tenminste: alleen wanneer de Livestream van deze wedstrijd open staat. Toon spelers en foto’s Bij de informatie-tab kun je ervoor kiezen om de spelers zichtbaar te maken en vervolgens ook hun portretfoto te tonen welke jij in de app hebt staan. Let erop dat je toestemming hebt van de betrokkenen wanneer je dit wilt gaan doen. Toon volgende trainingssessie In de Training-module werk je met trainingselecties, kies de selectie welke hoort bij dit team. Deze eerstvolgende training van de geselecteerde trainingsselectie zal worden getoond op de Team Pagina. Lees hier meer over trainingen (Trainer Amigo). Toon wedstrijden tab Je kunt ervoor kiezen om alle gespeelde en nog te spelen wedstrijden welke in de door jou geselecteerde periode horen te tonen of juist niet. Nogmaals: alleen wedstrijden waarvan de Livestream aan staat worden getoond in op deze tab. Klaar? Deel jouw Team Pagina! Wanneer je klaar bent om de Team Pagina te delen druk je rechts bovenin het scherm op het web-icoon. De publiekelijk toegankelijke Team Pagina wordt nu geladen. Deel het web-adres van de Team Pagina waar je maar wilt. Op de club website, via Whatsapp of Instagram. En je kunt natuurlijk altijd, als beheerder van deze pagina, aanpassingen maken door terug te keren naar de instellingen-pagina.
Een team delen
Icons/Premium/Color Created with Sketch.
Een team delen Samenwerken is superhandig en leuker Wanneer je met een team een Premium abonnement hebt kun je het team gaan delen. Degenen die je uitnodigt zullen ook van de Premium mogelijkheden gebruik kunnen maken. Start met delen Vul het e-mailadres in van de coach die je uit wilt nodigen. Bij voorkeur geef je een e-mailadres in waarmee deze persoon al een account heeft bij Coach Amigo. Zo houdt deze coach alle teams waar hij mee aan de slag kan bij elkaar in hetzelfde account. Is deze persoon nog niet bekend bij Coach Amigo? Dan zal deze, vanuit jouw uitnodiging, eenvoudig een persoonlijk account gaan creëren. Nadat je de persoon hebt uitgenodigd wordt de uitnodiging zichtbaar in het dashboard. Voordat de uitnodiging wordt geaccepteerd zal hier “wachtend” als status worden weergegeven. Je kunt nu al wel de rol aanpassen: van assistent (standaard) naar manager. De persoon die wordt uitgenodigd kan via e-mail accepteren. Of direct in het ‘Overige teams’-menu. De eigenaar van het team kan op ieder moment de rol van degene met wie wordt gedeeld aanpassen. Assistent of Manager Er zijn twee verschillende rollen beschikbaar voor degenen met wie je het team deelt. Alleen jij, als eigenaar van het team, kunt deze rollen aanpassen. De rol van ‘Assistent’ is de rol met de minste mogelijkheden. De assistent kan door jou opgezette wedstrijden aanpassen en spelen. De rol van ‘Manager’ is flink uitgebreider: het managen van spelers en volledige controle over de wedstrijden is hierbij mogelijk. Tijdens de wedstrijd Met een Premium team kun je tijdens de wedstrijd naadloos samenwerken. Heb jij een Premium team? Dan kunnen, tijdens een wedstrijd, meerdere coaches de controle hebben over de invoer van wedstrijd-events. De Coach Amigo servers zorgen dat samenwerkende coaches zo snel mogelijk gesynchroniseerd blijven met elkaar. De synchronisatie-tijd zal, naar gelang de kwaliteit van je internetverbinding, een tiental tot enkele tientallen seconden duren.
Achteraf een wedstrijd bewerken
Achteraf wedstrijd bewerken Wedstrijd gemist: voer alles achteraf in en houd statistieken up-to-date Het gebeurt zo nu en dan dat je een wissel niet hebt kunnen noteren. De verkeerde assist-gever hebt genoteerd of andere zaken niet op de juiste manier op de tijdlijn van de wedstrijd hebt gekregen. Je kunt het allemaal aanpassen: ook na de wedstrijd! Een wedstrijd volledig achteraf invoeren. Maak een nieuwe wedstrijd aan met de juiste, gewenste instellingen. Druk op wedstrijdstatus en kies ‘Afgelopen’. Nu kun je events toevoegen aan de tijdlijn zoals hieronder beschreven. Open de tijdlijn 1) Ga naar de wedstrijd waar je tijdlijn van wilt aanpassen. Druk onderin het scherm op ‘tijdlijn’. 2) Vervolgens druk je op het potloodje (rechts bovenin) om de tijdlijn in de edit-modus te plaatsen.  Events toevoegen Maak nu de toevoeging die je wenst. Het werkt hetzelfde als tijdens de wedstrijd. Kies bijvoorbeeld eens het shirtje van jouw team onderin bij de score. Het events-venster verschijnt. Kies een type event. Wanneer je een gewenst event niet direct ziet staan kun je naar onderen scrollen om meer events te vinden. Geef bovenin het scherm aan in welke minuut het event geplaatst dient te worden. Onderin het scherm zie je ‘kies speler’ staan. Wanneer je hierop drukt kun je een speler aan het event toevoegen. Kies een speler uit de lijst. Wanneer je alles hebt aangegeven druk je op het groene vinkje om het event op de tijdlijn te plaatsen. Events aanpassen Tik op het event welke je wilt aanpassen. Goal of event, het werkt overal. Het events-venster verschijnt: hier kun je nu alle keuzes terugvinden welke je tijdens de wedstrijd hebt ingegeven.  Maak de aanpassingen welke je wilt: bijvoorbeeld een andere minuut, of een ander event. Je kunt ook een andere speler aan het event toewijzen door onderin het scherm op ‘kies speler’ te drukken. Pas alles aan naar wens. Bevestig met het groene vinkje. Annuleer met het rode kruisje. Events verwijderen Je kunt ook events volledig verwijderen van de tijdlijn. Dit is eenvoudig: veeg het event naar links en je ziet de ‘verwijder’ knop tevoorschijn komen. Druk erop en hopla: het event verdwijnt van de tijdlijn! Alle edits bewaren! Wanneer je de tijdlijn hebt aangepast dien je alle edits te bewaren. Druk hiervoor op de grote groene vink, rechts onderin de hoek van het scherm. Nu verlaat je de tijdlijn-edit-modus en zal alles ook in de statistieken te zien zijn. Aanpassingen niet bewaren? Kies rechts bovenin het scherm het rode kruisje. Een pop-up scherm geeft aan dat al je veranderingen teniet zullen worden gedaan en de tijdlijn zal blijven hoe hij was voordat je begon met aanpassen. 
Een toernooi
Een (beker)toernooi bijhouden Zo hou je statistieken netjes gescheiden Wanneer jouw team gaat deelnemen aan een (beker)toernooi kun je wedstrijden aanmaken en deze het label ‘vriendschappelijk’ of ‘beker’ meegegeven. Maar er is een fijnere manier om een (beker)toernooi bij te houden. Hieronder leggen we uit hoe je een (beker)toernooi perfect bij kunt houden door een nieuwe periode hiervoor te gebruiken. Bijkomend voordeel: zo zijn ook alle gegevens en statistieken volledig zelfstandig te bekijken. Stap 1 Maak een nieuwe periode aan In de mobiele app ga je naar wedstrijden en tik je rechts bovenin het scherm op ‘Perioden’. Je kunt het perioden-overzicht ook oproepen direct vanaf het dashboard. Vervolgens druk je op het instellingen icoon links onderin het scherm (desktop: op het potloodje drukken).  Nu kun je op de rode plus drukken rechts onderin. Een nieuwe periode wordt aangemaakt. Vervolgens geef je een passende naam op voor deze nieuwe periode. Druk op het groene vinkje om de periode te bewaren. Sluit het aanpassen door op het instellingen icoon te drukken (Mobiel: links onderin – Desktop: links bovenin). Activeer de nieuwe periode en bevestig met het groene vinkje. Stap 2 Wedstrijden Handmatig wedstrijden toevoegenJe kunt nu handmatig nieuwe wedstrijden opzetten. Hier lees je hoe je dat doet. Wanneer je een kalenderlink gebruikt voor competitie- en bekerwedstrijden kun je de bekerwedstrijden handmatig verplaatsen naar de nieuw aangemaakte periode. Even checken Coach! Wanneer je op device 1 een nieuwe periode hebt aangemaakt en geactiveerd betekent dit niet dat dit automatisch ook geactiveerd staat op device 2. Ieder device kan afzonderlijk een team of periode activeren. Let er dus op dat je de juiste periode ook op het andere apparaat activeert.  Dit geldt natuurlijk ook bij degenen met wie het team eventueel hebt gedeeld (Premium? Lees hier meer over delen van je team).
Premium codes
Icons/Premium/Color Created with Sketch.
Premium codes aanschaffen en activeren Via onze Coach Amigo shop kun je Premium codes aanschaffen. Voor één of voor meerdere teams. Na activatie maken ze een team volledig Premium en geniet je dus van alle features die Coach Amigo te bieden heeft, inclusief Trainer Amigo. Een Premium code is een éénmalige aanschaf, anders dan bij een abonnement is er dus geen terugkerende betaling. Premium code(s) kopen Waar vind je jouw Premium code? Een Premium code koop je in onze Coach Amigo shop. De code(s) worden je na aanschaf per e-mail toegestuurd. Daarnaast zul je de aangeschafte Premium code(s) terug kunnen vinden in jouw shop-account op de website van de Coach Amigo shop (let op: dit is een specifiek Coach Amigo shop-account en niet hetzelfde als je Coach Amigo account welke je gebruikt in de app). Maar het kan ook zijn dat bijvoorbeeld iemand van de club jou een Premium code heeft toegestuurd. Toepassen Wanneer een Premium code hebt ga je naar ‘Premium code toepassen’. Deze keuze vind je onderaan op de pagina instellingen in het ‘team’-menu. Controleren Plak of typ de code in het daartoe bestemde veld en druk vervolgens op ‘controleer code’. Nu zal Coach Amigo controleren of de ingevoerde code geldig is (een code kan slechts éénmaal geactiveerd worden).  Activeren Is de code geldig (groen vinkje zichtbaar)? Dan zul je de mogelijkheid krijgen om de code te activeren. Wanneer je dit direct doet zal je team direct Premium worden. Maar je kunt ook kiezen om een andere startdatum in te geven.  Startdatum instellen Je kunt de Premium code laten starten wanneer je dit wenst. Bijvoorbeeld direct na afloop van een eerdere Premium code plaatsen of na afloop van een abonnement (zorg dat je het abonnement wel zelf hebt opgezegd in de App Store of Play Store). Apple & Google Play Stores of de Coach Amigo shop: jouw team(s) Premium maken … Apple & Google Play Abonnementen Terugkerende transacties Stopt bij opzegging Eén team Premium maken Kopen voor jezelf Coach Amigo shop Premium codes Eénmalige transactie Stopt vanzelf Bij meerdere teams mogelijk Kopen voor jezelf en/of een ander Zelf startdatum bepalen Oplopende kortingen De Premium codes zijn alleen verkrijgbaar in onze eigen Coach Amigo shop. Wanneer je een aanschaf doet via de Apple App Store of de Google Play Store kun je een team Premium maken met een abonnement. Wil je liever één of meerdere Premium code(s) aanschaffen voor jezelf en/of voor een ander? Bezoek dan de Coach Amigo shop en profiteer van oplopende bundelkorting. Een abonnement voor een tweede, derde of vierde Premium team is niet mogelijk via de Apple App Store of de Google Play Store. Je zult dan altijd een Premium code dienen aan te schaffen. Premium code(s) kopen
Aanwezigheidsverzoek tool
Icons/Premium/Color Created with Sketch.
Aanwezigheids­verzoek tool Vraag spelers hun aanwezigheidsstatus op te geven In iedere wedstrijd vind je de lijst met spelers waarop je de aanwezigheidsstatus van spelers kunt aangeven (wedstrijdopkomst). Wanneer je een Premium team hebt kun je ook gebruik maken van de handige tool om spelers te vragen hun aanwezigheidsstatus zelf aan te geven. Je stuurt ze een e-mail of een whatsapp (of via een willekeurige andere social) en de spelers kunnen reageren zonder dat zij hiervoor een account nodig hebben. Dat maakt de Aanwezigheidsverzoek tool erg laagdrempelig om mee te werken, voor spelers, teammanager en coach.  Aan de slag Ga naar aanwezigheidslijst (wedstrijdopkomst) bij een wedstrijd. Bovenaan de lijst zie je de Aanwezigheidsverzoek tool staan: druk op de switch en de tool wordt geactiveerd. Snel overzicht in het panel Je ziet direct hoeveel spelers er hebben gereageerd en hoeveel nog niet. Druk op de blauwe knop om de tool te openen. Eindtijd en datum instellen Standaard wordt de reactiemogelijkheid 24 uur voor aanvang van de wedstrijd gesloten. Na dit moment kunnen spelers geen aanpassingen in hun status meer aangeven. Wanneer je een andere tijd in wilt stellen kun je kiezen uit “aantal uur voor start van de wedstrijd” of “een bepaalde datum + tijd”. Met de buttons onder het tijdvak switch je tussen deze verschillende opties. Druk op het blauwe tijdvak om de eindtijd naar wens in te stellen (bevestigen met het groene vinkje). Door op ‘sluit nu’ te drukken wordt per direct de tool gesloten voor spelers en kunnen zij geen aanpassingen in hun status meer aangeven. Voeg een bericht toe Op de aanwezigheidsstatus pagina’s heb je de mogelijkheid om een bericht toe te voegen. Let op: dit is een bericht dat zowel op de verzamelpagina als op de gepersonaliseerde pagina’s wordt getoond. Speler(s) een e-mail sturen Druk op ‘e-mail’ en je krijgt het scherm te zien waarmee je spelers om statusupdates kunt vragen met behulp van e-mail. Uiteraard kun je alleen e-mails versturen aan spelers wanneer je bij de spelersinformatie een e-mailadres hebt opgegeven. Voordat je tot verzenden overgaat kun je nog een voorbeeld bekijken. In het eerste panel kun je een e-mail versturen aan alle spelers tegelijkertijd. Alle spelers krijgen een gepersonaliseerde e-mail met een link naar hun gepersonaliseerde aanwezigheidsstatus pagina. Wanneer je in de pop-up ‘bevestigd’ drukt zullen de e-mails daadwerkelijk direct verstuurd worden. In het overzicht van spelers zie je bij alle of sommige spelers dat het e-mail icoon achter hun naam groen kleurt. Dit geeft aan dat er een e-mail aan hen verstuurd is. Het getal tussen haakjes geeft aan hoeveel e-mails je aan deze speler hebt verstuurd. Je kunt ook aan een specifieke speler een e-mail versturen: druk hiervoor op het e-mail icoon rechts in het panel van de betreffende speler.  Links boven bij het portretje van de spelers kun je zien of ze al hebben gereageerd en hun status hebben doorgegeven. Staat er een grijs vraagteken, dan is er nog niets vernomen van deze speler. Gepersonaliseerde e-mail voor een speler De e-mail die spelers ontvangen bevat een link naar hun unieke aanwezigheidsstatus pagina. Zolang zij zelf deze link niet met anderen delen is deze alleen door henzelf te bezoeken. Op deze pagina kan de speler statuswijzigingen blijven doorgeven totdat de eindtijd is verlopen (gesloten).  Met speler(s) een link delen In het eerste panel kun je een statuspagina delen met alle spelers. Op deze pagina kunnen spelers hun aanwezigheidsstatus aanpassen. Let op, dit is een verzamelpagina waarop alle statussen van alle spelers te vinden en aan te passen zijn. Je kunt rechts boven op ‘bekijk webpagina’ drukken om de pagina direct zelf te bezoeken.  In het overzicht van spelers zie je bij de spelers een deelknop staan. Hiermee kun je de gepersonaliseerde aanwezigheidsstatus pagina delen met de betreffende speler. Wil je een speler persoonlijk vragen om zijn status door te geven, kies dan hiervoor. Deel waar je maar wilt Je kunt een aanwezigheidsstatus pagina delen op ieder social medium. Kies uit de opties in je telefoon of kopieer simpelweg de link en plaats deze in een bericht. Groot voordeel is dat spelers geen account nodig hebben bij Coach Amigo, dus easy does it! Status-updates verwerken De pop-up toont enkel de spelers met afwijkende statussen t.o.v. huidige statussen. Wanneer een speler zijn status heeft opgegeven zul je dit te zien krijgen middels een pop-up wanneer je wedstrijdopkomst pagina opent. De pop-up toont enkel de spelers met afwijkende statussen t.o.v. huidige statussen. Je kunt in de pop-up kiezen om de aangegeven statussen direct door te voeren. Wanneer een speler op afwezig wordt geplaatst zul je deze vanzelfsprekend niet meer zien in de opstelling en formatie van deze wedstrijd. Statusaanpassingen direct zichtbaar Je kunt desgewenst de pop-up negeren en handmatig de lijst met statusupdates doornemen en doorvoeren. Handig is dat je direct ziet wanneer een speler een status heeft doorgegeven dankzij de veranderde achtergrondkleur van het spelers-panel en het icoontje dat linksboven het portret van de speler te zien is. Een rode achtergrond geeft aan dat de speler ‘afwezig’ is, een groene achtergrond geeft aan ‘aanwezig’. Jij blijft in controle Statusupdates van spelers worden nooit automatisch doorgevoerd in de wedstrijdopkomst. Zo blijf je altijd bewust van wijzigingen en eventuele aanpassingen die je in de opstelling en formatie zult moeten maken.  Let ook op het paneltje links onderin in het wedstrijdopkomst-scherm. Hierin wordt aangegeven hoeveel spelers je nu voor de wedstrijd beschikbaar hebt (aanwezig). Het geeft je een snel inzicht of je wellicht naar extra spelers op zoek moet gaan voor deze wedstrijd. Wil je alle data van een speler (of meerdere spelers) updaten? Spelersinformatie, foto, maar ook de aanwezigheidsstatus? Haal dan de laatste gegevens van je spelers op.
Trainer Amigo
Icons/Premium/Color Created with Sketch.
Trainer Amigo Supersnel aanwezigheid & waarderingen bijhouden Wanneer je in jouw account een Premium team abonnement hebt kun je gratis trainingen gaan beheren en bijhouden. Hiervoor is Trainer Amigo voor je beschikbaar in de stores. Log in met je Coach Amigo inloggegevens en ga aan de slag! Je vindt al jouw spelers terug in Trainer Amigo, maar geen teams: Trainer Amigo werkt met eigen trainingsselecties. Twee apps, naadloze samenwerking Eigenaren van een Premium team in Coach Amigo (niet degenen met wie een team gedeeld is) maken gratis gebruik van Trainer Amigo, als een van de voordelen van een Premium team abonnement. Coaches met een gratis team of trainers die alleen Trainer Amigo willen gebruiken kunnen afzonderlijk volledige toegang tot alle features van Trainer Amigo aanschaffen voor slechts €9,99 per jaar. Zo kunnen ook zij trainingsselecties beheren of met een trainingsselectie worden gedeeld, zonder dat ze zelf een Premium team hebben aangeschaft. Meer over Trainer Amigo Eerste setup Wanneer je voor het eerst in de trainingsmodule terecht komt zul je de initiële setup gaan maken. Dit houdt in: trainingsselectie samenstellen en hier een naam voor opgeven.  In het scherm “Trainingsselectie” kies je welke spelers uit jouw complete spelerslijst hier deel van uit maken. Voor het gemak heeft de app de spelers geselecteerd welke ook tot de selectie van het op dat moment geactiveerde team behoren. Je kunt, door op het icoontje te drukken, spelers aan de selectie toevoegen of verwijderen.  De eerste training Druk op de rode plus om een training aan te maken Datum & tijd Na de eerste setup zul je rechts onderin het scherm een rode plus zien. Hiermee begin je een training op te zetten. Het eerste scherm geeft datum en tijd aan. Pas dit aan naar wens. Aanwezigheid registreren Druk op volgende (rechts onderin, groen pijltje) en je belandt in het aanwezigheidsscherm. Je hebt de mogelijkheid om spelers op afwezig te zetten. En aanvullend kun je dan aangeven of ze geblesseerd zijn of dat ze zich niet bij je hebben afgemeld. Speler uit training verwijderen Wanneer een speler geen deel zal uitmaken van de training om een andere reden kun je deze ook verwijderen uit deze training (alleen voor deze training!). Veeg hiertoe naar links over de speler en druk op verwijderen. Waarderingen Je kunt tijdens of na de training waarderingen gaan toekennen. Druk hiervoor in het menu op de ster. De snelste manier is direct drukken op de sterren direct naast de naam van de speler. Druk je meerdere keren op een ster zul je ontdekken dat ook halve sterren toekennen mogelijk is: wanneer je op een sterretje drukt wisselt deze van 1 ster, naar een halve ster, tot uiteindelijk geen ster. Waarderen op kenmerken Je kunt meer verfijning in je waardering aanbrengen door op het pijltje rechts op het spelersbalkje te drukken.  Schakel de geavanceerde waarderingen in door de switch om te zetten. Nu kun je gaan waarderen op 4 kenmerken: mentaliteit, fysiek, technische skills en tactische skills. Druk op het eerste sterretje een aantal keer om de waardering uit te schakelen voor een kenmerk. Geen sterren gegeven? Dan wordt dit kenmerk niet meegerekend in statistieken. Je kunt waarderen op 1 of meerdere van de 4 waarderingskenmerken. Naast de speler zie je het gemiddelde van deze training. Al deze gegevens wordt bewaard om getoond te worden in de statistieken. Te verwachten trainingen Wanneer je een training hebt aangemaakt zal de app ook een verwachte volgende training gaan aanbieden. Vaak zullen trainingen op vaste dagen plaatsvinden en zodoende kun je supersnel een volgende training met dezelfde specificaties aanmaken. Maar je kunt altijd door op de rode plus te drukken een nieuwe training aan gaan maken, met specificaties naar wens. Statistieken Bovenin in het scherm staat je de knop “Statistieken”. Hier worden alle verzamelde gegevens van de trainingen overzichtelijk getoond. Gebruik de filters rechts om op alfabet, waardering of aanwezigheid te rangschikken. De blessure-knop zorgt dat afwezigheid door een blessure niet wordt meegerekend (grijs) of wel wordt meegerekend (blauw). Bovenin het scherm vind je het gemiddelde van je selectie vermeld. In het groene bolletje zie je het aantal trainingen waarbij de speler aanwezig was. In het rode bolletje zie je het aantal keer dat een speler zich niet heeft afgemeld voor een training. Meer trainingsselecties Druk op trainingsselecties (menu onderin: selectie) voor een overzicht van de in jouw account aanwezige selecties. Door op de rode plus te drukken maak je een nieuwe selectie aan. Je activeert deze vervolgens door erop te drukken, het groene vinkje kleurt ter indicatie dat deze trainingsselectie is geactiveerd. Je kunt een trainingsselectie verwijderen door deze te bewerken. Druk op het potloodje rechts bovenin het scherm. Druk vervolgens op de rode prullenbak onderaan het scherm. Deel een trainingsselectie Druk op “deel jouw trainingsselectie”. Vul het e-mailadres van de trainer waarmee je de selectie wilt delen. Bij voorkeur gebruik je het e-mailadres waarmee deze een account heeft bij Coach Amigo. Na acceptatie zul je in dit scherm zien dat het delen is gelukt.
Kalenderlink Voetbal.nl
Aan de slag met de kalenderlink van Voetbal.nl Al je wedstrijden in één keer in Coach Amigo! Je kunt bij ‘Team” een kalenderlink plaatsen en daarmee automatisch het wedstrijdprogramma in Coach Amigo laden. Wanneer er aanpassingen zijn in het programma kun je op synchroniseren drukken, dan worden het programma ge-update. De kalenderlink plaats je door op het potlood rechts bovenin het scherm te drukken. Vervolgens kun je de link plakken op de daarvoor bestemde ruimte. je kunt ook de periode aangeven waar de wedstrijden dient te worden geplaatst. Waar vind je de kalenderlink? De juiste link om te plaatsen vind je in de e-mail van Voetbal.nl. Deze e-mail ontvang je na aanschaf van de kalender in de Voetbal.nl app. De link is als volgt geformatteerd: https://data.sportlink.com/ical-team?token=letters1234567890cijfers987 of https://data.sportlink.com/ical-person?token=letters1234567890cijfers987 Hierboven zie je waar je de link kunt vinden. De link is beschikbaar voor Nederlandse coaches / KNVB.